Μικραίνει η απόσταση για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στον αιγιαλό -Τα πάνε μπροστά στο κύμα - iefimerida.gr

Μικραίνει η απόσταση για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων στον αιγιαλό -Τα πάνε μπροστά στο κύμα

Τα πάνε μπροστά στο κύμα -Μικραίνει η απόσταση για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν όλα με το αναθεωρημένο Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό που έδωσε χτες σε διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματική Αλλαγής βάσει του οποίου καταργείται η ρύθμιση για τις αποστάσεις των τουριστικών μονάδων από τον αιγιαλό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το νέο σχέδιο προβλέπει και την αύξηση από 10 και 15 στρέμματα σε 20 το όριο αρτιότητας για την ανέγερση τουριστικών εγκαταστάσεων στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Θεωρητικά το σχέδιο αυτό θα δώσει νέα ώθηση στον ελληνικό τουρισμό ενώ από το ΥΠΕΚΑ τονίζουν πως θα είναι πολύ αυστηροί οι κανόνες για την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, ενώ θα δοθούν κίνητρα για υιοθέτηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν πολλές αντιδράσεις αφού θα υπάρξουν καταγγελίες για καταπάτηση αιγιαλών, παραλιών κλπ.

Παράλληλα αίρεται ο περιορισμός για δόμηση νέων υποδομών σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων γύρω από τα όρια των οικισμών και λαμβάνεται μέριμνα για μετατροπή παραδοσιακών και διατηρητέων κτιρίων σε ξενοδοχειακές μονάδες. Παρέχεται δε η δυνατότητα απόσυρσης μη αξιόλογων, απαξιωμένων η εγκαταλελειμμένων κτιρίων και εγκαταστάσεων χρήσεις τουρισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ