Σάλος από την άρνηση εκ μέρους του Ηλία Κασιδιάρη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων μέσα στη Βουλή [εικόνες]

Σάλο εξακολουθεί να προκαλεί η νέα πρωτοφανής πρόκληση της Χρυσής Αυγής από τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αυτοπροβλήθηκε ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων» κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή την άρνηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας επενδύσεων Σάμπι Μιωνή να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, αυτοπροβλήθηκε ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος», κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις στην αίθουσα.

Μόνο ο Βασίλης Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ απάντησε

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, που διαδέχθηκε τον χρυσαυγίτη βουλευτή στο βήμα, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου «ποια θα ήταν η αντιμετώπιση στη Γερμανία ενός αρνητή του Ολοκαυτώματος;».

Ειδικότερα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Οταν σας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου, έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».

Στη συνέχεια και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα πήρε τον λόγο ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και απάντησε στον κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Οικονόμου ξαναπήρε τον λόγο και επανήλθε στο τι συμβαίνει στη Γερμανία, λέγοντας ότι αυτό που είπε ο κ. Κασιδιάρης τιμωρείται στις χώρες που υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με 5 χρόνια φυλάκιση.

Εντονη η αντίδραση της κοινότητας των Ελλήνων Εβραίων

Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των ναζί, καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, στη χθεσινή νέα πρόκληση από το βήμα της Βουλής του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εμφανίστηκε ως αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στο «Εθνος», είπε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον συγκεκριμένο βουλευτή προσβάλλει το ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο το 2004 αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς έχει θεσπιστεί από όλα τα πολιτισμένα έθνη που δεν θέλουν να ξεχάσουν.

Προσβολή στους αγώνες των Ελλήνων

«Ταυτόχρονα -πρόσθεσε- αποτελεί προσβολή στους αγώνες των Ελλήνων εναντίον του ναζισμού, προσβολή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά απέναντι στη χιτλερική βαρβαρότητα, προσβολή προς τα θύματα των βιομηχανοποιημένων θαλάμων αερίων, όπου εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, μεταξύ των οποίων 6 εκατομμύρια Εβραίοι αδελφοί μας και ανάμεσά τους 70.000 Ελληνες Εβραίοι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ