Επικίνδυνο για τη γυναικεία υγεία το σουτιέν - Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει - iefimerida.gr

Επικίνδυνο για τη γυναικεία υγεία το σουτιέν - Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει

Το λάθος σουτιέν μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τις γυναίκες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ειδικοί προειδοποιούν. Ο πονοκέφαλος, η τενοντίτιδα, ακόμη και η κήλη μπορεί να προκαλούνται από ένα φαινομενικά αθώο βασικό στοιχείο της γυναικείας γκαρνταρόμπας: Το σουτιέν.

Σύμφωνα με ιατρικές εκτιμήσεις σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν απλά επειδή κάποια δεν έχει επιλέξει το σωστό μέγεθος. Από τα πιο απλά, όπως εξανθήματα, μέχρι τενοντίτιδα ή ακόμη και δυσπεψία μπορεί να προκληθούν εξαιτίας αυτού, ιδιαίτερα σε γυναίκες με μεγάλο στήθος.

Εκτιμάται μάλιστα πως τέσσερις στις πέντε γυναίκες έχουν την τάση να μην υπολογίζουν σωστά το μέγεθος της πλάτης τους, με αποτέλεσμα να επιλέγουν λάθος νούμερο και ουσιαστικά να προκαλούν προβλήματα στον εαυτό τους. Ο λόγος είναι πως ο στηθόδεσμος επηρεάζει τη στάση του σώματος, αλλά και τη θέση των εσωτερικών οργάνων.

Για παράδειγμα, μία γυναίκα με δυσπεψία μπορεί να το έχει προκαλέσει αυτό επειδή το εσώρουχό της πιέζει το διάφραγμα και τους πνεύμονες. Αλλο λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες είναι ότι στενεύουν πολύ τις τιράντες και πιέζουν τους ώμους και τον αυχένα προς τα κάτω, προκαλώντας πίεση και δυσφορία στον εαυτό τους. Ακόμη στις... παρενέργειες του σουτιέν είναι και ο πονοκέφαλος που προκαλείται επειδή περιορίζεται η ροή του αίματος εξαιτίας ενός μικρότερου σουτιέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ