Οι 11 σειρές ελληνικών ομολόγων για τις οποίες ενδιαφέρεται η Japonica - iefimerida.gr

Οι 11 σειρές ελληνικών ομολόγων για τις οποίες ενδιαφέρεται η Japonica

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεπτομέρειες για την προσφορά αγοράς ελληνικών ομολόγων ύψους 2,9 δισ. ευρώ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η εταιρεία «μυστήριο» Japonica Partnters. Η δημόσια προσφορά της εταιρείας αφορά συνολικά 11 σειρές τίτλων του ελληνικού Δημοσίου που εκδόθηκαν το 2012, μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Οι 11 σειρές ομολόγων είναι διάρκειας από 10 έως και 20 ετών. Η συνολική τους αξία ανέρχεται περίπου στα 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η δημόσια προσφορά της εταιρείας αφορά στην εξαγορά τίτλων 2,9 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συντονιστής της δημόσιας προσφοράς θα είναι η εταιρεία «Bond Holder Communication Group», η οποία συντόνισε το 2012 το ελληνικό «PSI». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το βράδυ της Πέμπτης θα ανακοινωθεί στη Φρανκφούρτη το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, όπου θα εξηγείται αναλυτικά το πώς και το πού θα γίνει η συναλλαγή με κάθε έναν από τους ενδιαφερόμενους ομολογιούχους.

Το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό έως και την 1η Ιουλίου, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουλίου, και ο διακανονισμός θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 4 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ελάχιστη τιμή αγοράς των ομολόγων θα είναι το 45% της ονομαστικής τους αξίας.

Επίσης, οι επιλέξιμοι τίτλοι μπορούν να δημοπρατηθούν με ελάχιστο ποσό 100.000 ευρώ και άνω. Η Japonica δεν σκοπεύει προς το παρόν να αποδεχθεί προς αγορά επιλέξιμους τίτλους από οποιονδήποτε ομολογιούχο που έχει δημοπρατήσει, συνολικά σε όλες τις σειρές, αρχικά ποσό μικρότερα του ενός εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ