Να διωχθούν αναδρομικά οι επίορκοι πολιτικοί - iefimerida.gr

Να διωχθούν αναδρομικά οι επίορκοι πολιτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο παραχωρεί την αποκλειστική αρμοδιότητα για άσκηση δίωξης κατά υπουργών και υφυπουργών μόνο στη Βουλή, ζήτησε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης.

Ο νέος υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη «ως ένα προβληματικό άρθρο, το οποίο έχει κάνει τρομερή ζημιά στον πολιτικό κόσμο της χώρας και κατ' επέκταση στη σχέση τους με τους πολίτες. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να αναθεωρηθεί κατά τρόπο που θα απαλείψει όλα αυτά τα ευεργετικά προσχήματα, που στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μεγάλο πέπλο προστασίας όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ραγκούσης.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση (ALTER), ο υπουργός Υποδομών επανήλθε στο ίδιο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες και ευνοιοκρατικής λογικής προθεσμίες παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών που εμείς αυτή τη στιγμή πληρώνουμε». «Κάθε προσπάθεια που κάνουμε να ανοίξουμε φακέλους με σκάνδαλα πέφτουμε πάνω στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο παραγράφει όλα τα αδικήματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης επανέφερε εκ νέου την πρότασή του για φορολόγηση όλων εκείνων που χρημάτισαν μέλη κυβερνήσεων και βουλευτές, αλλά και των κρατικών αξιωματούχων και των υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων από το 1974 έως και σήμερα «για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου», όπως εξήγησε.

«Πρέπει να βγουν μπροστά και να πάρουν στην πλάτη τους ένα μεγαλύτερο βάρος από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο με μια ουσιαστική, όχι ισοπεδωτική φορολόγηση γι' αυτό που αντικειμενικά ήταν το στοιχείο το βασικό που τους ευνόησε και τους ωφέλησε. Δηλαδή ότι ήταν πρωταγωνιστές στην σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης και σε μια σκοτεινή πλευρά που παρήγαγε όλα αυτά τα προβλήματα» είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι για την ενεργοποίηση αυτής της πρότασης απαιτείται μονάχα «πολιτική βούληση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ