Συμφωνία ναυτεργατών και πλοιοκτητών για τη νέα σύμβαση εργασίας χωρίς αυξήσεις - iefimerida.gr

Συμφωνία ναυτεργατών και πλοιοκτητών για τη νέα σύμβαση εργασίας χωρίς αυξήσεις

Συμφωνία ναυτεργατών και πλοιοκτητών για τη νέα σύμβαση εργασίας χωρίς αυξήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «βρήκαν» ναυτεργάτες και ιδιοκτήτες για τη νέα συλλογική σύμβαση. Στη συνάντηση ανάμεσα στο συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) συμφωνήθηκε η υπογραφή της νέας σύμβασης για δύο χρόνια με μηδενικές αυξήσεις.

Η προηγούμενη συλλογική σύμβαση εργασίας είχε λήξει με το τέλος του 2011, ενώ η νέα που θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 περιλαμβάνει και τα πλοία της Αδριατικής. Στη συνάντηση δόθηκαν διευκρινίσεις και για το επίδομα άγονων γραμμών, το οποίο δεν θα μειωθεί όπως υποστήριξαν οι ακτοπλόοι.

Πάντως, με τις θέσεις της ΠΝΟ διαφώνησαν οι εκπρόσωποι τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησαν, ενώ υποστήριξαν ότι το επίδομα άγονων γραμμών θα μειωθεί κατά 75%. Πρόκειται για τς Ενώσεις Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής, Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο Συνδέσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ζήτησε πίστωση χρόνου έως τέλος Ιουνίου προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα. Το πρωί η ΠΝΟ είχε αποφασίσει τη συνέχιση των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων σε πλοία εταιρειών που έχουν οφειλές προς τα πληρώματα. Πάντως το μεσημέρι αναχώρησε κανονικά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Maria» της ΝΕL από το Λαύριο για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Ανδρο, μετά τις διαβεβαιώσεις εκπροσώπου της εταιρείας ότι καταβλήθηκαν οι μισθοί έως και τον Νοέμβριο του 2012 και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί έως τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ