Οι «Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας» ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα - iefimerida.gr

Οι «Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας» ανέλαβαν την ευθύνη για τα γκαζάκια στο γραφείο του Σούρλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών στον ΙΟΒΕ, το παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και το πολιτικό γραφείου του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα ανέλαβε η οργάνωση «Ομάδες Προλεταριακής Αυτοάμυνας».

Σε προκήρυξη που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν πως το «χτύπημα» στον ΙΟΒΕ και το παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος έγινε «σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς Χαλκιδικής που για μήνες αντιστέκονται στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους. Τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και το ΙΟΒΕ (του οποίου γενικός διευθυντής διετέλεσε και ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας) είναι υπεύθυνα για το σχεδιασμό και την οργάνωση του ξεπουλήματος και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου», αναφέρουν.

Για το γραφείο του κ. Σούρλα, αναφέρουν πως «οι πολιτικοί εκπρόσωποι του Υπ. Δικαιοσύνης και οι δικαστές είναι υπεύθυνοι για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των εργατικών αγώνων (συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών), για τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς που υφίστανται εκατοντάδες κρατούμενοι από ομάδες ΕΚΑΜιτών που εισβάλλουν στις φυλακές», ενώ για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τους δύο τραυματίες επισημαίνουν: «Πήραμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος και ζητάμε συγγνώμη από τους δύο ενοίκους για την ταραχή που προκλήθηκε».

Τέλος, αναφέρονται και στο θέμα της απαγωγής του πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla κατηγορώντας το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ εκφράζουν και την την αλληλεγγύη τους στον εξεγερμένο, όπως λένε, τουρκικό λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ