Τα φυτά θέλουν μέταλ μουσική: Γεωπόνος του BBC μεγάλωσε τα φυτά του με.. Black Sabbath - iefimerida.gr

Τα φυτά θέλουν μέταλ μουσική: Γεωπόνος του BBC μεγάλωσε τα φυτά του με.. Black Sabbath

Τα φυτά θέλουν μέταλ: Γεωπόνος του BBC μεγάλωσε τα φυτά του με.. Black Sabbath
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ανατρεπτικό πείραμα έκανε ο γεωπόνος του BBC4 Κρις Μπερντσο, μελετώντας την επίδραση που έχει η μουσική στην ανάπτυξη των φυτών. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα φυτά έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στη μέταλ μουσική και συγκεκριμένα στους Black Sabbath.

Ο Μπέρντσο, ο οποίος παρουσιάζει στο BBC4 την εκπομπή «Gardener's Question Time» μίλησε για το παράξενο πείραμα του και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτό, παρατηρώντας ότι η μουσική των Black Sabbath έκανε θαύματα στα φυτά, ενώ ηήρεμη μουσική όπως αυτή του Κλιφ Ριτσαρντ είχε καταστροφικά αποτελέσματα.

«Φτιάξαμε τέσσερα θερμοκήπια με διαφορετικά είδη μουσικής. Στο πρώτο δεν έπαιζε τίποτα, στο δεύτερο κλασική μουσική, στο τρίτο Cliff Richard και στο τέταρτο Black Sabbath. Τα φυτά που μεγάλωσαν με κλασική μουσική βγήκαν λίγο πιο κοντά και είχαν λίγο περισσότερα λουλούδια, ενώ είχαν επίσης και λιγότερες ασθένειες. Αυτά που μεγάλωσαν με Black Sabbath ήταν τα πιο κοντά, αλλά είχαν τα καλύτερα λουλούδια και την καλύτερη αντοχή στις ασθένειες. Τα φυτά στο θερμοκήπιο που έπαιζε Cliff Richard ...πέθαναν. Υποπτευόμαστε το σαμποτάζ αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε»

Τουλάχιστον μετά από αυτό το πείραμα, είναι βέβαιο ότι ο νέος δίσκος των Black Sabbath «13» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες θα έχει σίγουρους ακροατές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ