Ford 1.0 Ecoboost: Κινητήρας της χρονιάς για 2η συνεχόμενη φορά - iefimerida.gr

Ford 1.0 Ecoboost: Κινητήρας της χρονιάς για 2η συνεχόμενη φορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Ford 1.0 EcoBoost είναι για 2η συνεχόμενη φορά ο Κινητήρας της Χρονιάς, γεγονός που αποτελεί ακόμα μια επιβεβαίωση για τις δυνατότητές του.

Πράγματι ο μικρός τρικύλινδρος των 1.000 κυβικών πείθει τόσο με τα χαρακτηριστικά απόδοσής του όσο και με την πολιτισμένη του λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα το επίπεδο θορύβου του είναι εξαιρετικά χαμηλό. Ειδικά δε το χαρακτηριστικό κροτάλισμα των τρικύλινδρων εδώ απουσιάζει παντελώς χάρη στις έξυπνες και high tech λύσεις που εφάρμοσαν γενικά οι μηχανικοί της Ford.

Ο μικρός τρικύλινδρος Ford 1.0 EcoBoost είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις 100 και 125 ίππων ως turbo, ενώ η επιτυχία του είναι τέτοια που με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει η Ford Ευρώπης έχει ποσοστό 42% στις παραγγελίες του B-MAX, 30% σε αυτές του Focus και 24% στου Fiesta.

Στις επιμέρους κατηγορίες από τα 1.000 έως τα 1.400 κυβικά επικράτησε ο TSI της VW, από τα 1.400 έως τα 1.800 ο 1.6 turbo των BMW- PSA, ενώ κινητήρας της BMW (ο δίλιτρος με τον άμεσο ψεκασμό) βραβεύτηκε και στην επόμενη κλάση από τα 1.800 μέχρι τα 2.000 κυβικά. Από τα 2.000 έως τα 2.500 κυβικά διακρίθηκε ο πεντακύλινδρος των 2.5 λίτρων της Audi.

Στα μεγαλύτερα σύνολα ξεχώρισαν ο 6κύλινδρος boxer των 2.700 κυβικών της Porsche Cayman, o 3.8 V8 της McLaren MP4 και ο V8 της Ferrari 458 ως ο καλύτερος κινητήρας υψηλών επιδόσεων. Στο αντίποδα ο Twinair της Fiat που θεωρήθηκε ως ο καλύτερος πράσινος κινητήρας, στην εκδοχή του που καταναλώνει και φυσικό αέριο.

Ford 1.0 Ecoboost: Κινητήρας της χρονιάς για 2η συνεχόμενη φορά | iefimerida.gr 0
Ford 1.0 Ecoboost: Κινητήρας της χρονιάς για 2η συνεχόμενη φορά | iefimerida.gr 1
Ford 1.0 Ecoboost: Κινητήρας της χρονιάς για 2η συνεχόμενη φορά | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ