Νέα Skoda Octavia RS : Το πιο γρήγορο Skoda όλων των εποχών - iefimerida.gr

Νέα Skoda Octavia RS : Το πιο γρήγορο Skoda όλων των εποχών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το διάσημο πια φεστιβάλ του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία (12 με 14 Ιουλίου) επέλεξε η Skoda για να παρουσιάσει τη νέα Octavia RS, που έχει τελική σχεδόν 250 χλμ./ ώρα. Το νούμερο αυτό την καθιστά το πιο γρήγορο Skoda που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ ανάλογα γρήγορα, σε μόλις 6,8 δεύτερα, ολοκληρώνεται και το 0-100.

Οι πολύ καλές επιδόσεις αποτυπώνονται και οπτικά, μιας και η κορυφαία Octavia έχει ένα πιο επιθετικό εμπρός μέρος, με προφυλακτήρα με πιο σπορ σχεδιασμό και μεγάλες εισαγωγές αέρα καθώς και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως τετράγωνους προβολείς ομίχλης.

Από κει και πέρα τα φώτα ημέρας ενσωματώθηκαν στους στάνταρ προβολείς Bi-Xenon, τα πίσω φωτιστικά είναι LED χωρίς όμως να έχουν απωλέσει το χαρακτηριστικό C που βλέπει κανείς τη νύχτα και αποτελεί στοιχείο αναγνώρισης της Octavia. Παράλληλα υπάρχει διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, διπλές απολήξεις για την εξάτμιση και μια διακριτική αεροτομή, ενώ οι στάνταρ ζάντες είναι 17 ιντσών και συνδυάζονται με μια ανάρτηση που έχει χαμηλώσει κατά 12 χιλιοστά. Για να βελτιώσει κι άλλο την οδική συμπεριφορά και να κάνει το στήσιμο πιο άμεσο.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα είναι σπορ και το τιμόνι των τριών ακτίνων ειδικά σχεδιασμένο, ενώ ο βασικός εξοπλισμός της νέας Skoda Octavia RS, που φυσικά θα είναι διαθέσιμη και ως στέισον, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αρκετά προηγμένα συστήματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ