Σκίνχεντς σκότωσαν 18χρονο φοιτητή στο κέντρο του Παρισιού - iefimerida.gr

Σκίνχεντς σκότωσαν 18χρονο φοιτητή στο κέντρο του Παρισιού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φοιτητής στη Γαλλία δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς σκίνχεντς στο κέντρο του Παρισιού και υπέκυψε στα τραύματά του. «Απαιτούμε την διάλυση των ακροδεξιών ομάδων», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους κόμματα και φορείς.

Ο 18χρονος Κλεμέντ Μερίς δέχτηκε επίθεση από τρεις νέους «τύπου σκίνχεντ», σύμφωνα με την αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, έξω από κατάστημα ρούχων κοντά στον σιδηροδρομικό Σαν Λαζάρ. Περαστικοί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του. Ηταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα μελών της Groupe JNR (Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία), γνωστή για τη δράση της στη Γαλλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βας επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για «εξάλειψη της βίας που φέρει το σήμα της άκρας δεξιάς». Το Αριστερό Κόμμα κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να λειτουργήσει «το συντομότερο δυνατόν για να βρεθούν οι υπαίτιοι αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ