Oι «χαρούμενες πόρνες» της Βραζιλίας - Σάλο προκάλεσε η καμπάνια - Απολογείται το υπουργείο Υγείας - iefimerida.gr

Oι «χαρούμενες πόρνες» της Βραζιλίας - Σάλο προκάλεσε η καμπάνια - Απολογείται το υπουργείο Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη». Στη Βραζιλία προσπαθούν να μιλήσουν για ασφαλές σεξ και να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις εναντίον των ιερόδουλων, μόνο που υπέπεσαν σε σφάλμα. Το σλόγκαν της καμπάνιας θεωρήθηκε προκλητικό και τελικώς αποσύρθηκε.

Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Αλεξάντερ Παντίλα δήλωσε πως ουδέποτε έδωσε την έγκριση του για τον τίτλο αυτό. «Δε νομίζω πως αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει το υπουργείο. Οσο παραμένω υπουργός, μια διαφήμιση σαν και αυτή δεν θα αποτελέσει μέρος της καμπάνιας μας» είπε και εξήγησε ότι η επίμαχη φράση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ίντερνετ, ότι δηλαδή «χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά στη ιστοσελίδα του υπουργείου ενώ δεν προοριζόταν για δημοσίευση».

Τελικά, η τρέχουσα καμπάνια σχετικά με την ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα πραγματοποιηθεί χωρίς την αναφορά σε «χαρούμενες πόρνες». Ο τελικός τίτλος της καμπάνιας θα είναι «Δεν ντρέπομαι που χρησιμοποιώ προφυλακτικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που καμπάνια του υπουργείου Υγείας προκαλεί κριτική. Πέρυσι το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο για φεστιβαλικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του καρναβαλιού, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ένα γκέι ζευγάρι.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για την καμπάνια της κατά του AIDS, η οποία περιλαμβάνει την διανομή δωρεάν προφυλακτικών και μία ρεαλιστική προσέγγιση στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ