Ξύλο με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην Αγκυρα, ηρεμία στην Κωνσταντινούπολη - iefimerida.gr

Ξύλο με δακρυγόνα και αντλίες νερού στην Αγκυρα, ηρεμία στην Κωνσταντινούπολη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κωνσταντινούπολη η κατάσταση σήμερα ήταν σαφώς πιο ήρεμη από τις προηγούμενες μέρες, αλλά στην Αγκυρα σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να χρησιμοποιεί ξανά δακρυγόνα και αντλίες νερού για να καταστείλει τις αναταραχές και να προκαλεί νέους τραυματισμούς.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι αρχές προσπάθησαν να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει την πλατεία Κιζιλάι ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

Η αστυνομία έριξε αρκετά δακρυγόνα και χρησιμοποίησε και αντλίες νερού. Αποτέλεσμα ήταν τα επεισόδια να γενικευτούν, οι διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ένιωσαν δυσφορία από τη χρήση δακρυγόνων.

Μόλις τα επεισόδια σταμάτησαν, όπως μεταδίδει η Hurriyet, ένας αστυνομικός πήρε στα χέρια του την ντουντούκα και ενημέρωσε πως η τάξη αποκαταστάθηκε. «Μιλώ εξ ονόματος των σωμάτων ασφαλείας. Αγαπητοί συμπατριώτες οι παράνομες πράξεις και οι συμπλοκές στην πλατεία Κιζλάι έχουν σταματήσει και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί. Μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τη ζωή σας. Σας ευχαριστώ. Ολα γίνονται για εσάς».

Πριν αρχίσουν τα επεισόδια, ομάδες ακτιβιστών μοίραζαν τρόφιμα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ