Ταφόπλακα για τον Παπακωνσταντίνου η κατάθεση Πλασκοβίτη -που ξαφνικά θυμήθηκε- στην προανακριτική - iefimerida.gr

Ταφόπλακα για τον Παπακωνσταντίνου η κατάθεση Πλασκοβίτη -που ξαφνικά θυμήθηκε- στην προανακριτική

Ταφόπλακα για τον Παπακωνσταντίνου η κατάθεση Πλασκοβίτη -που ξαφνικά θυμήθηκε-
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμη άκρως επιβαρυντική κατάθεση σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου δόθηκε σήμερα στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην -επί θητείας Παπακωνσταντίνου- γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης (δεξιά στη φωτογραφία), ο άνθρωπος που ζήτησε επισήμως τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία, ξαφνικά... θυμήθηκε και έκαψε τον τότε προϊστάμενό του.

Σύμφωνα με τα όσα -σύμφωνα με πληροφορίες- κατέθεσε ο κ. Πλασκοβίτης η παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ ήταν μια τυπική και όχι άτυπη διαδικασία, βασισμένη σε διακρατική συμφωνία. Ως εκ τούτου, είπε, έπρεπε να έχει πρωτοκολληθεί κατά την παραλαβή της.

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν τα κατέθεσε αυτά την προηγούμενη φορά που βρέθηκε ενώπιον των μελών της προανακριτικής, είπε ότι δεν τα θυμόταν και ότι τώρα έψαξε καλύτερα τα στοιχεία.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είχε πρωτοκολληθεί και η δική του επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας απάντησε ότι αυτό ήταν λάθος της γραμματέως του.

Η ομιλία Παπακωνσταντίνου στην Ολομέλεια

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση βουλευτών των τριών κυβερνητικών κομμάτων για διεύρυνση των υπό διερεύνηση κατηγοριών με την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπερψήφιση της πρότασης πρέπει να θεωρείται δεδομένη -παρότι θα προηγηθεί μυστική ψηφοφορία σε κάλπη- αλλά πάντως έχει ενδιαφέρον το πώς θα απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στη νέα αυτή κατηγορία από του βήματος της Βουλής, όπως έχει δικαίωμα να κάνει.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ