Ο Σάμπι Μιονί αρνείται τα πάντα και χαρακτηρίζει ασχετοσύνη την εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Ο Σάμπι Μιονί αρνείται τα πάντα και χαρακτηρίζει ασχετοσύνη την εμπλοκή του με τη λίστα Λαγκάρντ

Σάμπι Μιονί: Ο Βενιζέλος δεν είχε αντιρατσιστικές ευαισθησίες όταν έκανε δηλώσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνδυασμό απίστευτης ασχετοσύνης και προχειροδουλειάς χαρακτηρίζει την εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί, πρώην διευθύνων σύμβουλος του fund που διαχειρίζονταν τον λογαριασμό των 550.000.000 δολαρίων που υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ.

Στις 16 σελίδες της γραπτής κατάθεσής του ο κ. Μιονί αναφέρει ότι το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση από κάποιους που ήθελαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να ρίξουν τη λάσπη κάπου αλλού προκειμένου να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.

Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ούτε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ούτε τον Γιώργο Παπανδρέου ούτε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ομως, δεν παραλείπει να ρίξει τα βέλη του για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις αναφορές που είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή περί μεγαλοκαταθετών Εβραίων: «Οι αντιρατσιστικές ευαισθησίες του κ. Βενιζέλου οι τωρινές, οι όψιμες φαίνεται ότι πριν μερικούς μήνες δεν περιλάμβαναν τους Εβραίους».

Ως προς το σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου που υπήρξε νομικός σύμβουλος του fund αναφέρει ότι τους συνδέει στενή φιλία και σχέση αμοιβαίας εκτίμησης. Για τη Μαρία Παντελή τονίζει ότι ήταν απλή υπάλληλος στην εταιρεία του και ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση είναι απόλυτη παράνοια και αποτέλεσμα υστεροβουλίας.

Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι «όσα έχουν γραφτεί για μένα, τη Μαρία Παντελή και τον Σταύρο Παπασταύρου είναι άρες μάρες κουκουνάρες».

Ο κ. Μιονί είναι κατηγορηματικός ότι στην εταιρεία του δεν έχουν επενδυθεί χρήματα πολιτικών προσώπων, ενώ παραδέχεται ότι ο ίδιος είναι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα ελληνόφωνα μέσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ