Κρίτων Αρσένης: Παραιτήθηκα από το ΠΑΣΟΚ, αν και δεν έπρεπε να παραιτηθώ εγώ - iefimerida.gr

Κρίτων Αρσένης: Παραιτήθηκα από το ΠΑΣΟΚ, αν και δεν έπρεπε να παραιτηθώ εγώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους λόγους που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κράτησε τη θέση του ευρωβουλευτή εξήγησε σε συνέντευξή του ο Κρίτων Αρσένης, ο οποίος επιτέθηκε ξανά στις πρακτικές και την πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως δεν ήταν αυτός που έπρεπε να παραιτηθεί.

«Η Ελλάδα και ο Ευρωπαϊκός Νότος είναι το πειραματόζωο», είπε στην Athens Voice αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού και συνέχισε: «Πολλά ακραία μέτρα που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα μας αυτή την περίοδο εξάγονται μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κυβέρνηση νομοθετεί απροκάλυπτα υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, με την επίκληση της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων. Καταστέλλει βάναυσα οποιαδήποτε αντίδραση στις αποφάσεις της. Μπαίνουμε σε επικίνδυνα και αχαρτογράφητα για τη δημοκρατία μας νερά».

Σε ερώτηση γιατί δεν παρέδωσε την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Αρσένης είπε: «Παραιτήθηκα από το ΠΑΣΟΚ, όχι από τη μάχη. Εφυγα από το ΠΑΣΟΚ επειδή έχω ριζικές διαφωνίες με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Παραμένω ανεξάρτητος γιατί οι πολιτικές αυτές κερδίζουν και δεν μας περισσεύει κανένας. Θα ήταν προδοσία για τις τοπικές κοινωνίες που αγωνίζονται να εγκαταλείψω ένα θεσμικό εργαλείο πίεσης. Δεν είμαι εγώ αυτός που στηρίζει παράλογες και επικίνδυνες πολιτικές, όπως η πώληση του νερού. Δεν είμαι αυτός που πρέπει να παραιτηθεί.

Εχω τιμήσει τη θέση μου στο Ευρωκοινοβούλιο δουλεύοντας σαν σκυλί και φέρνοντας αποτελέσματα. Είμαι υποχρεωμένος να το πω γιατί τα κανάλια επικοινωνίας είναι κλεισμένα για όποιον ξεβολεύει. Ακόμη και όταν ήμουν ο πρώτος στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εκλέχθηκε από τους συναδέλφους του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής των επιτροπών του, ακόμη και αυτό δεν γράφτηκε καν.

Ακόμη και όταν την επομένη της ανεξαρτητοποίησής μου έθεσα στην Κομισιόν με κατεπείγουσα ερώτηση το θέμα της κατάσχεσης σπιτιών ανέργων για οφειλές 831 ευρώ στις εταιρείες ύδρευσης, ακόμη και αυτό αποσιωπήθηκε. Καλώ τους συμπολίτες μας να παρακολουθούν τη δουλειά μου μέσω της ιστοσελίδας μου, του facebook και του twitter και να διαμορφώνουν τη δική τους άποψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ