Δεν απάντησε ο Σκορδάς στο αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για νέα παράταση απαγόρευσης των πλειστηριασμών

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έκαναν σήμερα και επισήμως σαφές ότι δεν προτίθενται να συζητήσουν το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών στα ακίνητα πρώτης κατοικίας ούτε και μετά τη λήξη της συγκεκριμένης ρύθμισης, στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ειδικότερα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση κάλεσαν την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ψηφίσει νέα διάταξη που θα παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Ο μεν Θάνος Μωραΐτης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να υπάρξει παράταση έως το τέλος του 2014, ενώ εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξυροτύρη πρότεινε η παράταση να δοθεί έως το τέλος του 2015.

Από την πλευρά του όμως ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς απέφυγε να τοποθετηθεί και να απαντήσει, παρά την προτροπή του προέδρου της επιτροπής, βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου που ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα των δύο κομμάτων.

Ειδικότερα, ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστάτευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις».

Από την πλευρά της η κυρία Ξηροτύρη πρότεινε να ψηφιστεί στο νομοσχέδιο αυτό διάταξη-προσθήκη για την αναστολή πλειστηριασμών για ακόμη δύο χρόνια (έως το 2015) όσο δηλαδή ισχύουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας. «Να τεθεί εδώ η ρύθμιση ως ασφαλιστική δικλείδα με προσθήκη στο νομοσχέδιο», είπε, αλλά, προσέθεσε πως αν υπάρχει κάποιο τεχνικό θέμα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να κλείσει το θέμα με τρόπο που πραγματικά να αποκαθιστά το δίκιο και να καθησυχάζονται οι ανησυχίες των δανειοληπτών.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν πάντως ότι επί του παρόντος ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αφήνουν την πρωτοβουλία στην πλευρά της κυβέρνησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ