Κεράκια για το Tetris – Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι έκλεισε τα 29 του χρόνια - iefimerida.gr

Κεράκια για το Tetris – Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι έκλεισε τα 29 του χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη συνείδησή μας μοιάζει να υπάρχει από... καταβολής του κόσμου, αλλά το δημοφιλές βίντεοπαιχνίδι Tetris, είναι... μόλις 29 ετών! Δημιουργήθηκε σαν σήμερα το 1984 από τον Ρώσο μαθηματικό Αλεξέι Πατζίτνοφ. Η ονομασία του προέρχεται από το ελληνικό αριθμητικό πρόθημα «τέτρα-» και τη λέξη «τένις».

Το Tetris γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως σε σχεδόν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα ψυχαγωγίας, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι κινητά τηλέφωνα. Η αρχή έγινε το 1989 μέσα από τη φορητή κονσόλα της Nintendo «GameBoy».

Διάφορα διεθνή περιοδικά έχουν κατατάξει το Tetris πρώτο στη λίστα με τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών. Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά έχουν πουληθεί περισσότερα από 125 εκατομμύρια παιχνίδια Tetris. Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη είδηση, βέβαια, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς πως είσαι μεγαλύτερο και από το Tetris.

Κεράκια για το Tetris – Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι έκλεισε τα 29 του χρόνια | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ