Οι τουρίστες φέρνουν την αύξηση στην κατανάλωση μπύρας – 30% πάνω η ζήτηση του ζύθου το καλοκαίρι - iefimerida.gr

Οι τουρίστες φέρνουν την αύξηση στην κατανάλωση μπύρας – 30% πάνω η ζήτηση του ζύθου το καλοκαίρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφθονη θα ρέει η μπύρα αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Λόγω της αύξησης του τουρισμού η κατανάλωση της μπύρας αναμένεται να σημειώσει αύξηση 20-30%. Αυτό εκτιμούν οι υπεύθυνοι της Αθηναϊκης Ζυθοποιίας που θεωρούν πως από αυτή την αύξηση θα επωφεληθεί και η ελληνική αγορά κατά 2-3%.

Στην Ελλάδα η κατά κεφαλήν ετήσια κατανάλωση μπύρας φτάνει τα 35 λίτρα και οι ελληνικές εταιρείες ζυθοποιίας θέλουν να ανεβάσουν αυτό το νούμερο στα 50 λίτρα που και πάλι είναι χαμηλότερο σε σχέση με χώρες που έχουν παράδοση στην κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού. Συγκεκριμένα στη Γερμανία η μέση κατανάλωση είναι 90 λίτρα και στην Τσεχία 146 λίτρα.

Το παράδοξο είναι πως οι Ελληνες δεν πίνουν σε μπαράκια ή χώρους μαζικής συγκέντρωσης, αλλά στο σπίτι τους. Στον καναπέ. Συγκεκριμένα, το μερίδιο της λεγόμενης «ζεστής» αγοράς αυξήθηκε στο 46% από 35% προ λίγων ετών, ενώ εκείνο της «κρύας» μειώθηκε στο 54% από 65%.

Γενικά, η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα είναι χαμηλή και επτά στους δέκα Ελληνες καταναλώνουν μπίρα μόνο μία φορά μηνιαίως.

Ετσι, ενώ ο ζύθος έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των καταναλωτών παγκοσμίως, στην Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με πρώτο το ουίσκι και δεύτερα τα λευκά ποτά (π.χ., βότκα, τζιν).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ