Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Εμείς δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα πλειστηριασμών - iefimerida.gr

Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Εμείς δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα πλειστηριασμών

Ελληνική Ενωση Τραπεζών: Εμείς δεν θέσαμε ποτέ ζήτημα πλειστηριασμών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ξεκαθάρισε πως «αφού η κυβέρνηση άνοιξε και αμέσως έκλεισε το θέμα, δεν βλέπει τον λόγο να το ξανανοίξει η Ένωση» ξεκαθαρίζοντας πως δεν τέθηκε ζήτημα πλειστηριασμών από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Παράλληλα πρόσθεσε «οι τράπεζες δεν θέλουν να ξαναμαζέψουν ακίνητα, όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα», είπε ο κ. Γκόρτσος και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των πλειστηριασμών και εκεί ακόμα όπου επιτρέπονται είναι πολύ μικρός.

Ο γγ της ΕΕΤ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια, είπε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν χρόνο για να ανταποκριθούν στις πολλές αιτήσεις που αναμένεται να υποβληθούν για να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

Είπε επίσης ότι η διαδικασία έκδοσης προσωρινών διαταγών για υποθέσεις δανείων, είναι μια διαδικασία που πρέπει να εξαλειφθεί διότι αφενός πολλές φορές προκαταλαμβάνουν την οριστική δικαστική απόφαση και αφετέρου ορίζεται δικάσιμος πολλά χρόνια, ακόμη και μέχρι το 2023.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ