Πώς μια φωτογραφία με ένα φουσκωτό παπάκι γίνεται αιτία «πολέμου» για την κυβέρνηση της Κίνας [εικόνες] - iefimerida.gr

Πώς μια φωτογραφία με ένα φουσκωτό παπάκι γίνεται αιτία «πολέμου» για την κυβέρνηση της Κίνας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λέξεις «μεγάλο κίτρινο παπάκι» λογοκρίθηκαν χθες στο Διαδίκτυο στην Κίνα, μετά την εμφάνιση του φωτομοντάζ της ιστορικής φωτογραφίας του 1989.

Πρόκειται για τη φωτογραφία που απεικονίζει τον μοναχικό πολίτη που σταματά την πορεία τεσσάρων τανκς στην πλατεία Τιενανμέν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε σύμβολο της αιματηρής καταστολής του δημοκρατικού κινήματος των κινέζων φοιτητών που πνίγηκε στο αίμα στις 4 Ιουνίου του 1989.

Όμως το θέμα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια με αφορμή τα αντίγραφα από το γιγάντιο κίτρινο παπάκι από πλαστικό, έργο ενός ολλανδού καλλιτέχνη που εκτίθεται στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ προκαλώντας μια πολεμική για πιθανή έλλειψη εγχώριας δημιουργικότητας.

Ένας χρήστης του Ιντερνετ είχε την ιδέα να αναπαραγάγει το θέμα με αυτό το γιγάντιο παιχνίδι μπάνιου για να αντικαταστήσει, με μοντάζ επάνω στη διάσημη φωτογραφία του 1989 τα σταματημένα τανκς.

Η φωτογραφία με τα τέσσερα κίτρινα γιγάντια παπάκια, δεν διασκέδασε καθόλου τις κινεζικές αρχές και η πρόσβαση σε αυτήν σφραγίστηκε, όπως και όλες οι άλλες επίμαχες αναζητήσεις «4 Ιουνίου 1989», «Τιενανμέν» και «κερί».

Πώς μια φωτογραφία με ένα φουσκωτό παπάκι γίνεται αιτία «πολέμου» για την κυβέρνηση της Κίνας [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η ιστορική φωτογραφία

Πώς μια φωτογραφία με ένα φουσκωτό παπάκι γίνεται αιτία «πολέμου» για την κυβέρνηση της Κίνας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πώς μια φωτογραφία με ένα φουσκωτό παπάκι γίνεται αιτία «πολέμου» για την κυβέρνηση της Κίνας [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ