Ο βασιλιάς Φέντερερ «έπεσε» - Ο Γάλλος Τσονγκά στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο βασιλιάς Φέντερερ «έπεσε» - Ο Γάλλος Τσονγκά στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Του είπα ευχαριστώ που με άφησες να κερδίσω αυτή τη φορά». Ταπεινά πανηγύρισε ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά την πρόκρισή του επί του Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο 28χρονος Γάλλος, Νο 8 στον κόσμο, πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά. Νίκησε το «βασιλιά» με 7-5, 6-3, 6-3, πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση και απογειώνοντας το γαλλικό κοινό, που θα απολαύσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ένα δικό του παιδί.

«Ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες μου. Όμως, η διοργάνωση δεν τελείωσε ακόμα και ελπίζω να έχω και άλλες. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ όμορφο, γιατί πάντα μπορείς να κάνεις κάτι. Ακόμα και αν απέναντί σου είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, έχεις μια ευκαιρία. Διότι και αυτός έχει δύο πόδια, δύο χέρια και ένα κεφάλι».

Ο Τσονγκά παίζει τώρα στον ημιτελικό με τον Νταβίντ Φερέρ. «Νομίζω ότι έχω τα όπλα για να κερδίσω τον Φερέρ. Έχω μεγαλύτερη διάρκεια τώρα. Είμαι πιο σταθερός. Χτυπάω πιο δυνατά από εκείνον και φυσιολογικά έχω καλύτερο σερβίς. Όλοι περιμένουν πολλά από εμένα όχι μόνο σε αυτό το τουρνουά, αλλά και κάθε μέρα. Είμαι συνηθισμένος στην πίεση», δήλωσε ο Γάλλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ