Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα φτάσει μέχρι το Λαύριο - iefimerida.gr

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα φτάσει μέχρι το Λαύριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα επεκταθεί μέχρι το Λαύριο ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε πως το σχέδιο επέκτασης του μέσου προς το Λαύριο προβλέπει και την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 31 χλμ., που θα ξεκινά από τον κόμβο Κορωπίου και θα καταλήγει στο Νέο Λιμένα Λαυρίου.

Η επέκταση του Προαστιακού προς το Λαύριο, αποτελεί βασικό στόχο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, αναφέρει η Ημερησία, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρονται επίσης και οι δύο νέοι σιδηροδρομικοί σταθμοί που προβλέπονται στη νέα γραμμή στο Μαρκόπουλο και στο λιμάνι του Λαυρίου αντίστοιχα, ενώ παράλληλα θα προστεθούν και επτά στάσεις (Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρόπη, Περιγιάλι Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου). Θα είναι η πρώτη φορά που το Λαύριο εξυπηρετείται από σιδηρόδρομο μετά την κατάργηση του Λαυρευωτικού Σιδηρόδρομου (γραμμή Λαυρίου - Αγίων Αναργύρων) σταδιακά μεταξύ του 1957 - 1962.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ