628 τόνους δακρυγόνων και σπρέι πιπιερού αγόρασε η Τουρκία από ΗΠΑ και Βραζιλία - iefimerida.gr

628 τόνους δακρυγόνων και σπρέι πιπιερού αγόρασε η Τουρκία από ΗΠΑ και Βραζιλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δαπάνησε 12.000.000 δολάρια η Τουρκία για 628 τόνους δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, την τελευταία δεκαετία. Τα δακρυγόνα, που πνίγουν ακόμα την Κωνσταντινούπολη, έχουν αγοραστεί κυρίως από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sοzcu, επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Εμπορίου thw Tουρκίας Χαγιάτι Γιαζίσι, από το 2000 έως το 2012 η χώρα εισήγαγε 628 τόνους δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Την είδηση αναπαρήγαγε το Russia Today, που στάθηκε κυρίως στο ότι οι ΗΠΑ έχουν ιστορία στην πώληση απωθητικών μέσων σε χώρες που βάλλονται από ευρείας κλίμακας διαδηλώσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία, άλλωστε, έχει ασκήσει έντονη κριτική στο αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις άδειες εξαγωγής τέτοιων μέσων στην Αίγυπτο στις διαδηλώσεις του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ