Και η Σοσιαλιστική Διεθνής εναντίον του Ερντογάν: Να σεβαστείς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες - iefimerida.gr

Και η Σοσιαλιστική Διεθνής εναντίον του Ερντογάν: Να σεβαστείς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αποδοκιμασίες που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής από πολιτικούς όλης της υφηλίου ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για την στάση της κυβέρνησης του στις διαδηλώσεις των πολιτών σε όλη την χώρα, έρχεται να προστεθεί και η σκληρή κριτική που του ασκεί η Σοσιαλιστική Διεθνής του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον κατηγορεί για έλλειψη δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, μια επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εξέφρασε την ανησυχία της για την «άνοδο του αυταρχισμού στην Τουρκία», καθώς και την διαμαρτυρία της για εκτεταμένη αστυνομική βία που χρησιμοποιείται εναντίον των διαδηλωτών.

Σε συνέδριο της Επιτροπής για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών και την Μαύρη Θάλασσα η οποία συνεδρίασε στην Τιφλίδα, ο συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή και γραμματέας της οργάνωσης Λουίς Αγιάλα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία «κατακεραυνώνει» τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του Λουίς Αγιάλα:

«Εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία μας για την αδικαιολόγητη και υπερβολική χρήση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις ενάντια σε πολίτες που ασκούσαν το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης στην Τουρκία. Υπενθυμίζουμε στην τουρκική κυβέρνηση ότι η ελευθερία έκφρασης, το δικαίωμα της συνάθροισης και το δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας, είναι θεμελιώδεις αρχές κάθε δημοκρατικού καθεστώτος. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τα αυξανόμενα δείγματα αυταρχισμού στην Τουρκία και την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις νόμιμες διεκδικήσεις των πολιτών. Καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει συγκράτηση και να σεβαστεί τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Η Επιτροπή, εκφράζει τα συλλυπητήρια της για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι αλληλέγγυα με τον Τουρκικό λαό και το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) στον αγώνα τους για δικαιώματα, ελευθερίες, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ