«Ναυμαχία» του λιμενικού με καταμαράν γεμάτο λαθρομετανάστες ανοιχτά της Σύμης - iefimerida.gr

«Ναυμαχία» του λιμενικού με καταμαράν γεμάτο λαθρομετανάστες ανοιχτά της Σύμης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βράδυ της Τρίτης στη Σύμη σκάφος του λιμενικού καταδίωξε καταμαράν στο οποίο επέβαιναν δύο Ελληνες δουλέμποροι και μετέφεραν λαθρομετανάστες. Μετά από άγρια καταδίωξη το σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δράστες.

Στην ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρεται, ότι «αφού προηγήθηκε καταδίωξη του από τουρκική ακταιωρό στα τουρκικά ύδατα, πλήρωμα του πλωτικού λιμενικού σταθμού Σύμης μετά την είσοδο του στα χωρικά ελληνικά ύδατα, ακινητοποίησε και συνέλαβε τους δύο (02) ημεδαπούς διακινητές και τους παράνομους αλλοδαπούς.»

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 λαθρομετανάστες και δύο 'Ελληνες διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ρόδου.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, κυκλοφόρησε μια έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία οι άνδρες του ελληνικού λιμενικού σώματος φέρονται να πυροβόλησαν προειδοποιητικά στην πρύμνη του καταμαράν, η οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν την τουρκική ακταιωρό να έχει ανοίξει πυρ εναντίον του ύποπτου σκάφος, κάτι που με τη σειρά του δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ