Διεθνής Αμνηστία: Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από ένοπλες συγκρούσεις - iefimerida.gr

Διεθνής Αμνηστία: Τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από ένοπλες συγκρούσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία-σοκ για την ένοπλη βία δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία, η οποία αναφέρει πως τουλάχιστον 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα ως αποτέλεσμα ένοπλων συγκρούσεων και βίας, ενώ παράλληλα εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι εκτοπίζονται ή κακοποιούνται.

Η Διεθνής Αμνηστία, με βάση τα στοιχεία της, απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολιτικούς ηγέτες 67 χωρών οι οποίοι υπέγραψαν την Συνθήκη για το Εμπόριο Οπλων, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Η συνθήκη, απαγορεύει στις κυβερνήσεις τη μεταφορά συμβατικών όπλων σε χώρες όταν ξέρουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον αμάχων ή για γενοκτονίες.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη, είναι σαφές ότι η συριακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει τα όπλα, δεδομένου του ιστορικού της να στοχεύει σκόπιμα αμάχους, ενώ τη δεδομένη στιγμή υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ότι τα όπλα που παρέχονται σε ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν για να διαπραχθούν ή να διευκολυνθούν περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει το newsit



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ