Μακάβρια ευρήματα και ένας στόλος φάντασμα στο μεγαλύτερο ναυάγιο του κόσμου - iefimerida.gr

Μακάβρια ευρήματα και ένας στόλος φάντασμα στο μεγαλύτερο ναυάγιο του κόσμου

Παγερή σιωπή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σην επιφάνεια όλα δείχνουν γαλήνια και θυμίζουν τροπικό παράδεισο, ωστόσο, στο βυθό της λιμνοθάλασσας Τσουκ, στο Νότιο Ειρηνικό ωκεανό υπάρχει ένα ολόκληρο νεκροταφείο ανθρώπων, πλοίων και όπλων που παραμένει εκεί για να θυμίζει με τρόπο μακάβριο τη συντριπτική ήττα του ιαπωνικού στόλου στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εκεί το Φεβρουάριο του 1944 περισσότερα από εξήντα ιαπωνικά πολεμικά πλοία και διακόσια αεροσκάφη βυθίστηκαν έπειτα από τριήμερη επίθεση από δυνάμεις των συμμάχων.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Ιάπωνες χρησιμοποίησαν το φυσικό λιμάνι της περιοχής ως την κεντρική τους βάση για τις επιχειρήσεις στο Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο ανελέητος βομβαρδισμός από συμμαχικές δυνάμεις, δηλαδή αμερικανικές, διέλυσε εντελώς τη βάση καταφέροντας ένα ισχυρό πλήγμα στην Αυτοκρατορία που έμελλε να κρίνει και τον πόλεμο στην περιοχή.

Ενάμισι χρόνο αργότερα οι ΗΠΑ θα έκαναν επίδειξη δύναμης με τον χειρότερο τρόπο ρίχνοντας δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και οι Ιάπωνες θα συνθηκολογούσαν άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ