Μήνυση των Ειδικών Φρουρών κατά Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ για τους «μπάτσους» - iefimerida.gr

Μήνυση των Ειδικών Φρουρών κατά Βούτση του ΣΥΡΙΖΑ για τους «μπάτσους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να μηνύσουν τον Νίκο Βούτση και σήμερα έκαναν την απειλή τους πράξη. Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών κινήθηκε νομικά κατά του γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες δηλώσεις περί «μπάτσων και «μπράβων» σε αναφορά του για την οπλοφορία.

Οι ειδικοί φρουροί με τη μήνυσή τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εγκαλούν τον Βούτση με το σκεπτικό ότι εξυβρίζει τον Ελληνα αστυνομικό, γιατί ο χαρακτηρισμός «μπάτσος» προσβάλλει την προσωπικότητά του, ενώ, όπως αναφέρεται στη μήνυση, με την δήλωσή του «απαξιώνει το ρόλο τους και την υπηρεσία τους και τους συνδέει με ιδέες, πρακτικές και νοοτροπίες αντίθετες με την δημοκρατική Πολιτεία».

Στη μήνυση επισημαίνεται ακόμα ότι με την δήλωση του ο κ. Βούτσης, «εξομοιώνει τους συναδέλφους αστυνομικούς με τους «μπράβους» και «οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα», υπονοώντας προφανώς φασιστικά, έκνομα και άλλα ακραία στοιχεία που δρουν με παράνομες μεθόδους και επιβάλλονται δια της βίας».

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των ειδικών φρουρών ήταν: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος, και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη την μειώνουμε κατ' ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ