Γιούνκερ: Η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από το ευρώ το Μάιο του 2012 - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από το ευρώ το Μάιο του 2012

Γιούνκερ: Η Ελλάδα έφτασε κοντά στην έξοδο από το ευρώ το Μάιο του 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναιχτό το ενδεχόμενο να χορηγηθεί ενα τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα άφησε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα αποκάλυψε ότι η χώρας μας βρέθηκε πολύ κοντά σε έξοδο από το ευρώ το Μάιο του 2012, τονίζοντας, ωστόσο ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει πλέον απομακρυνθεί, λέγοντας ότι η λέξη Grexit είναι άθλια και έχει πλέον εξαφανιστεί.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων MNI, υποστήριξε πως είναι «ανεύθυνο» να ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, ωστόσο σημείωσε ότι δεν τάσσεται κατά του «κουρέματος» επί της αρχής.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, αν και παραμένουν καθοδικοί κίνδυνοι, η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, για αυτό και κάλεσε τους Ελληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν, προβλέποντας ότι η χώρας μας θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές «σε μερικά χρόνια από τώρα».

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι αναφορές στο πρόσωπο του Ελληνα πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο ο κ. Γιούνκερ είπε πως κάνει «εξαιρετική δουλειά». «Είμαστε αδέρφια», συμπλήρωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ