Φόροι και έλλειψη ρευστότητας απειλούν με κατάρρευση την αγορά καυσίμων - iefimerida.gr

Φόροι και έλλειψη ρευστότητας απειλούν με κατάρρευση την αγορά καυσίμων

Φόβοι για κατάρρευση της αγοράς καυσίμων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών προκειμένου να εκθέσουν αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, ο οποίος είναι υπό κατάρρευση.

Οι επικεφαλής του ΣΕΕΠΕ τόνισαν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, είναι ορατός ο κίνδυνος ενός ντόμινο που θα απειλήσει όλη την αλυσίδα διακίνησης με τις πολλαπλές αυξήσεις του φόρ| iefimerida.grου που προκάλεσαν τον περιορισμό της ρευστότητας στην αγορά.

Σύμφωνα με το capital από την πλευρά τους οι εταιρείες επανέφεραν το θέμα της προκαταβολής του ΕΦΚ, που ισχύει μόνο για τον κλάδο των πετρελαιοειδών και συνιστά μοναδική ελληνική πρωτοτυπία καθώς σε κανένα άλλο κλάδο αλλά και σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, δεν προκαταβάλλεται ο φόρος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για να δημιουργηθεί ρευστότητα και να διοχετευτεί στην αγορά δίνοντας της μία πολύτιμη ανάσα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του λαθρεμπορίου και η επέκταση και η ενίσχυση των μέτρων που αφορούν στο ναυτιλιακό πετρέλαιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ