Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ατλαντική Οδός βρίσκεται στη Νορβηγία. Συνδέει τα νησάκια ενός αρχιπελάγους στη νορβηγική Θάλασσα με την ηπειρωτική χώρα. Πρόκειται για 8,4 χιλιόμετρα απόλυτης μαγείας.

Η διαδρομή αποτελείται από πολλές στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες που φτάνουν τόσο κοντά στη θάλασσα ώστε τα κύματα πολύ συχνά βρέχουν τα αυτοκίνητα. Περιλαμβάνει επτά γέφυρες και τέσσερα σημεία για να απολαμβάνουν οι οδηγοί τη θέα.

Η διαδρομή είχε αρχικά σχεδιαστεί για σιδηρόδρομο, αλλά τα πλάνα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Τη δεκαετία του '70 έγιναν τα πρώτα σχέδια κατασκευής του δρόμου, η οποία τελικά ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1983. Μετά από 12 τυφώνες και κόστος 16 εκατ. ευρώ, δόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του 1989.
Η οδήγηση στην Ατλαντική Οδό είναι μια μοναδική εμπειρία που προσελκύει αυτοκινητιστές και μοτοσικλετιστές από όλο τον κόσμο. Έχει ανακηρυχθεί αξιοθέατο πολιτιστικής κληρονομιάς και εθνική τουριστική διαδρομή, ενώ έχει βραβευτεί ως το οικοδομικό έργο του αιώνα στη Νορβηγία.

Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Συγκλονιστική εμπειρία – Οδήγηση ανάμεσα στα νορβηγικά φιορδ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ