Απαγορεύουν τις κούκλες με μαγιό στις βιτρίνες της Βομβάης για να μην προκαλούνται οι βιαστές - iefimerida.gr

Απαγορεύουν τις κούκλες με μαγιό στις βιτρίνες της Βομβάης για να μην προκαλούνται οι βιαστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια παράδοξη κίνηση για να μην σημειωθούν νέα περιστατικά επιθέσεων εναντίον γυναικών προχώρησε ο δήμος της Βομβάης στην Ινδία, ο οποίος απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να βάζουν κούκλες-μανεκέν με γυναικεία ρούχα στα καταστήματα τους, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να «προκαλέσουν» επίδοξους βιαστές.

Το επίμαχο μέτρο, έχει ήδη προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στην Ινδία, με τους επιχειρηματίες να επισημαίνουν ότι λόγω διαδικτύου υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο, επομένως και να αφαιρεθούν οι κούκλες από τις βιτρίνες δεν θα φέρει καμία διαφορά, ενώ οι υπέρμαχοι του μέτρου ισχυρίζονται ότι άνθρωποι όπως οι δολοφόνοι της κοπέλας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβρη προκαλούνται από τα μανεκέν, αναφέρει το Εθνος.

Ο δημοτικός επίτροπος, πάντως, δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής την τελική του έγκριση ενώ η συζήτηση γύρω από το θέμα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ