Αυτή είναι η πρώτη ερωτική ιστορία που γυρίστηκε ποτέ σε ταινία στην Αθήνα του 1924 [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πρώτη ερωτική ιστορία που γυρίστηκε ποτέ σε ταινία στην Αθήνα του 1924 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Ταινιοθήκη της Ελλάδας απεκατέστησε δυο σπάνια αριστουργήματα του ελληνικού βωβού κινηματογράφου, τα οποία θα προβληθούν από τις 6 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βελιγράδι. Πρόκειται για το «Περιπέτειες του Βιλάρ» του 1924, την πρώτη σωζώμενη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και την ταινία «Ο μάγος της Αθήνας» που άρχιζε να γυρίζεται το 1922 αλλά ολοκληρώθηκε το 1931.

Αυτή είναι η πρώτη ερωτική ιστορία που γυρίστηκε ποτέ σε ταινία στην Αθήνα του 1924 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι ταινίες θα προβληθούν στο 15ο Φεστιβάλ Ταινιών Κυτταρικής Νιτρίνης που αρχίζει την Πέμπτη στο Βελιγράδι και εξειδικεύεται στην προβολή αποκατεστημένων ταινιών που γυρίστηκαν με το συγκεκριμένο κινηματογραφικό υλικό. Ποιές είναι όμως οι δυο ελληνικές ταινίες; «Οι περιπέτειες του Βιλάρ» του Ζόζεφ Χεπ αποκαλύπτει την Αθήνα του 1924 και διασχίζει τις γειτονιές από τα Χαυτεία και την κοσμοπολίτισσα Πανεπιστημίου ως και το Φάληρο. Ο Βιλάρ εργάζεται σε στεγνοκαθαριστήριο του κέντρου. Ερωτεύεται παράφορα και κυνηγά την αγαπημένη του από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι το Ηρώδειο. Τρέχει κατά μήκος μεγάλων δρόμων, γοητεύει, κάνει γκάφες, μπλέκει σε ασύλληπτες περιπέτειες χορεύει τζαζ στην προβλήτα του Φαλήρου.

«Ο μάγος της Αθήνας» του 1931, του Αχιλλέα Μαδρά άρχισε να γυρίζεται το 1922 με τίτλο «Η Τσιγγάνα της Αθήνας», τα γυρίσματα διεκόπησαν, αλλά αποσπάσματα συνοδευόμενα από επίκαιρα της Μικρασιατικής Καταστροφής προβλήθηκαν σε εκδηλώσεις ομογενών της Αμερικής. Το 1931 ο Μαρδάς ολοκληρωσε την ταινία.

Αυτή είναι η πρώτη ερωτική ιστορία που γυρίστηκε ποτέ σε ταινία στην Αθήνα του 1924 [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ