Σαουδάραβας ξόδεψε 15 εκατ. ευρώ για να περάσει 3 ημέρες στη Disneyland - iefimerida.gr

Σαουδάραβας ξόδεψε 15 εκατ. ευρώ για να περάσει 3 ημέρες στη Disneyland

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας ξόδεψε στα τέλη του Μαΐου ένα ποσό 15 εκατ. ευρώ στη Disneyland του Παρισιού για μια τριήμερη παραμονή του εκεί, αφού έκλεισε ατραξιόν και θεάματα προς τέρψη αποκλειστικά του ίδιου και των περίπου 60 προσκεκλημένων του.

Ο πρίγκιπας Φαχντ αλ Σαούντ πέρασε τρεις ημέρες στο θεματικό αυτό πάρκο και ήταν μια επίσκεψη ιδιωτικού χαρακτήρα η οποία οργανώθηκε από μια υπηρεσία της Γιουροντίσνεϊ η οποία ειδικεύεται στις σχέσεις με μεγάλες επιχειρήσεις και με ιδιώτες, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ο πρίγκιπας, ο οποίος γιόρταζε το γεγονός ότι πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο, εξασφάλισε αποκλειστική πρόσβαση σε διάφορους χώρες, που είχαν κλείσει μόνο για αυτόν και τους καλεσμένους του όταν και για όσο επιθυμούσε. Συνολικά τον πρίγκιπα συνόδευσαν περίπου εξήντα πρόσωπα, προσωπικοί του φίλοι και απλοί λάτρεις της Ντίσνεϊλαντ. Διοργανώθηκαν αποκλειστικά για αυτόν και τους προσκεκλημένους του ειδικά θεάματα, με χαρακτήρες του Ντίσνεϊ που σπάνια εμφανίζονται.
Τα 15 εκατ. ευρώ που δαπάνησε ο πρίγκιπας είναι πάντως μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έσοδα του πάρκου—το 2012 είχε κύκλο εργασιών 1,324 δισεκατ. ευρώ, αλλά παρ' όλ' αυτά υπέστη καθαρή ζημία 85,6 εκατ. ευρώ. Ένα 10% των μετοχών του ομίλου Ντίσνεϊ ανήκει στον σαουδάραβα πρίγκιπα και επιχειρηματία αλ Ουάλιντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ