CINETROLL: Σαν λαός μας πάει το καφριλίκι. Στις ΗΠΑ «σέρνεται», στην Ελλάδα πετάει - iefimerida.gr

CINETROLL: Σαν λαός μας πάει το καφριλίκι. Στις ΗΠΑ «σέρνεται», στην Ελλάδα πετάει

CINETROLL: Σαν λαός μας πάει το καφριλίκι. Στις ΗΠΑ «σέρνεται»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, σκάει σαν ακάλεστος εφοριακός – κοινωνιολόγος στα ταμεία των κινηματογράφων και ανακαλύπτει πως τον εκτιμούν περισσότερο όταν συμπεριφέρεται χωρίς φραγμούς.

Στο αμερικάνικο box office, δεν φιγουράρει πλέον καν στην πρώτη πεντάδα, τρεις μόλις εβδομάδες μετά την «έξοδο» της στις αίθουσες. Παράλογο δεν το λες, αν ληφθούν υπ' όψη οι καταστροφικές (δικαίως) κριτικές που το συνόδεψαν αν και ανάλογες κριτικές, έχουν αποδειχθεί, ανίκανες να ανακόψουν την πορεία άλλων, πολύ χειρότερων ταινιών. Αυτό που είναι άξιο σχολιασμού, είναι το πώς, η ίδια, μετριότατη ταινία, «απογείωσε» το ελληνικό τετραήμερο των εισπράξεων, αποδεικνύοντας ότι σαν λαός τελικά, σε όλες μας τις εκφράσεις, έχουμε μια έφεση στο καφριλίκι.

Γιατί ούτε ένα σαββατοκύριακο βροχής, ούτε οι πολύ κακές και στην Ελλάδα κριτικές, δεν φαίνεται να εμπόδισαν τους μισούς και πολύ παραπάνω από τους συνολικά 131.857 θεατές που επισκέφτηκαν μια κινηματογραφική αίθουσα, να επιλέξουν για την ψυχαγωγία τους το «The Hangover Part 3» στέλνοντας το στην πρώτη θέση της πεντάδας. (Διάβασε την κριτική του iefimerida εδώ )

Το «Τhe Hangover Part 3» στην Αμερική, είναι ακόμα κολλημένο αρκετά κάτω από το ορόσημο των 100 εκ. δολάρια σε εισπράξεις, σημειώνοντας τις χαμηλότερες επιδόσεις από όλες τις ταινίες της σειράς. Βγάζοντας όμως απ' ότι φαίνεται, τα 'σπασμένα', από τις ξένες αγορές, που τελικά παρά τα αστεία που λέμε για τα «ηλίθια αμερικανάκια» φαίνεται ότι διαθέτουν πολύ περισσότερους πρόθυμους για ηλιθιότητα θεατές, από ότι και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.

Και ελάχιστους πρόθυμους, για μια σούπα επιστημονικής φαντασίας κι ένα μάθημα προσηλυτισμού στη Σαϊεντολογία, όπως το «After Earth», που προέκυψε μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της χρονιάς (όπως γράφω πιο αναλυτικά εδώ)

Πιο αναλυτικά, για το τετραήμερο 30 / 5 – 2 / 6, η πρώτη πεντάδα του πανελλαδικού box office, διαμορφώθηκε ως εξής:

1.THE HANGOVER PART 3: 79.656 εισιτήρια

2.FAST & FURIOUS, ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 27.414 εισιτήρια (127.970 σύνολο)

3.O YΠΕΡΟΧΟΣ ΓΚΑΤΣΜΠΙ: 12.900 εισιτήρια (100.560 σύνολο)

4.ΟΙ ΚΡΟΥΝΤΣ: 3.189 (60.246 σύνολο)

5.ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΤΥΠΟΙ: 1.735 εισιτήρια (7.536 σύνολο)

Αντίστοιχα, στις Η.Π.Α, η πρώτη πεντάδα για το τριήμερο 31 / 5 – 2 / 6, διαμορφώθηκε ως εξής:

1.FAST & FURIOUS, ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 34,5 εκ. δολάρια (170 σύνολο)

2.Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ: 28,1 εκ. δολάρια

3.ΑFTER EARTH: 27 εκ. δολάρια

4.STAR TREK, INTO DARKNESS: 16,4 εκ. δολάρια (65,2 σύνολο)

5.TO MYΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥ: 15,9 εκ. δολάρια (88,1 σύνολο)

** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ