Ποια αμερικανική σειρά αναδείχτηκε η καλύτερη όλων των εποχών; - iefimerida.gr

Ποια αμερικανική σειρά αναδείχτηκε η καλύτερη όλων των εποχών;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ανάδειξη της πιο καλογραμμένης τηλεοπτικής σειράς όλων των εποχών ψήφισε το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων. Στη λίστα υπήρχαν 101 σίριαλ που αποτελούν τη σύγχρονη ιστορία της τηλεόρασης. Ποια σειρά κατέκτησε την κορυφή;

Το εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής The Sopranos,που περιέγραφε το οργανωμένο έγκλημα στο Νιου Τζέρσεϊ και προβαλλόταν στο HBO από το 1999 έως το 2007.

Το Σωματείο Αμερικάνων Σεναριογράφων αριθμεί περισσότερα από 20.000 μέλη και είναι ένα από τα πιο ισχυρά και συνειδητοποιημένα σωματεία στις ΗΠΑ. Ο κατάλογος των 101 σειρών εξιστορεί με έναν τρόπο τη μετάλλαξη της τηλεόρασης μυθοπλασίας, από συνοδευτικό στο σινεμά σε αυτόνομο είδος που κοντράρει στα ίσα - και συχνά νικάει - την Εβδομη Τέχνη. Εξάλλου πολλοί σπουδαίοι του σινεμά, από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ως τον Μάρτιν Σκορτσέζε και από τον Τομ Χανκς ως τον Αλ Πατσίνο έσπευσαν να εργαστούν σε τηλεοπτικές παραγωγές που σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες κινηματογραφικές.

«Στον πυρήνα τους όλες αυτές οι θαυμάσιες σειρές γεννήθηκαν με τα λόγια των συγγραφέων που τις δημιούργησαν και από όσους διατήρησαν αυτήν την παράδοση αργότερα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το τμήμα σεναρίου της κάθε σειράς. Αυτή η λίστα δεν είναι μόνο ένας φόρος τιμής στη σπουδαία τηλεόραση, αλλά και μια αφιέρωση σε όλους τους συγγραφείς που έδωσαν την καρδιά και το μυαλό τους για να αναπτύξουν την τέχνη τους», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι πρόεδροι της Ανατολικής και Δυτικής ακτής του Σωματείου, το οποίο ανακήρυξε ως πιο καλογραμμένη σειρά όλων των εποχών το «The Sopranos», τιμώντας έτσι τον δημιουργό του Ντέιβιντ Τσέις.

Η εικοσάδα των καλύτερων τηλεοπτικών σειρών, όπως διαμορφώθηκε από τα μέλη του Σωματείου είναι η εξής:

1.The Sopranos (ΗΒΟ)
2.Seinfeld (NBC)
3.The Twilight Zone (CBS, 1959)
4.All in the Family (CBS)
5.MAS*H (CBS)
6.The Mary Tyler Moore Show (CBS)
7.Mad Men (AMC)
8.Cheers (ΝΒC)
9.The Wire (ΗΒΟ)
10.The West Wing (NBC)
11.The Simpson (FOX)
12.I Love Lucy (CBS)
13.Breaking Bad (AMC)
14.The Dick Van Dyke Show (CBS)
15.Hill Street Blues (NBC)
16.Arrested Development (FOX - NETFLIX)
17.The Daily Show with Jon Stewart (THE COMEDY CENTRAL)
18.Six Feet Under (HBO)
19.Taxi (ABC - NBC)
20.The Larry Sanders Show (HBO)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ