Πανστρατιά κηρύσσει ο Βενιζέλος - Βλέπει παπανδρεϊκούς, θα ήθελε και Λοβέρδο - iefimerida.gr

Πανστρατιά κηρύσσει ο Βενιζέλος - Βλέπει παπανδρεϊκούς, θα ήθελε και Λοβέρδο

Πανστρατιά κηρύσσει ο Βενιζέλος - Βλέπει παπανδρεϊκούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει συστηματικά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς οι επιτελείς της Ιπποκράτους -προσεχώς Χαριλάου Τρικούπη- βλέπουν με ανησυχία ότι η πολιτική επικαιρότητα μονοπωλείται από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ, οι θέσεις και οι πρωτοβουλίες του δεν έχουν ορατή και μετρήσιμη παρουσία.

Ο κ. Βενιζέλος όπως τονίζουν καθημερινοί του συνομιλητές «θέλει να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή από το παρελθόν έτσι ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, προκαλώντας την αίσθηση της σιγουριάς, της συμπάθειας και της ασφάλειας».

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θέλει να αναδείξει τη διαφορά ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα της κυβέρνησης» και γι' αυτό επιλέγει να κρατάει ορατές αποστάσεις από τις κυβερνητικές επιλογές όπως για παράδειγμα με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι «ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα της κυβέρνησης στα μάτια της κοινωνίας και να μην επενδύονται υψηλές προσδοκίες στον κ. Σαμαρά».

Και συμπληρώνουν: «Οχι πως δεν έχει γίνει κάποιο έργο με τη στήριξη των δύο άλλων κομμάτων, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει καπήλευση: Να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Λάθος η συζήτηση για τα οικονομικά

Ετσι, ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα πάντα με τους σχεδιασμούς του κόμματός του, σκέφτεται από τώρα και στο εξής να επενδύσει στην πολιτική του ενώ παράλληλα να χτίσει πάνω στο χαμένο έδαφος.

Ομολογούν ότι ήταν λάθος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τον κύκλο της εσωστρέφειας κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ με ό,τι αυτό σημαίνει, ενώ καταλαβαίνουν πολύ καλά πως έφτασε ο καιρός να κάνουν άνοιγμα στα στελέχη του λεγόμενου παπανδρεϊκού μπλοκ, αλλά και σε εκείνους που είχαν αποστασιοποιηθεί.

Συναντήσεις με Ρέππα, Παπουτσή, Παπαδόπουλο

Hδη, ο κ. Βενιζέλος έχει συναντηθεί με στελέχη όπως τον Δημήτρη Ρέππα και τον Χρήστο Παπουτσή, ενώ εκκρεμούν και άλλες προσκλήσεις σε στελέχη που μέχρι σήμερα είχαν λάβει αποστάσεις από την ηγεσία. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συναντηθεί και με τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Σε αυτή την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου, λένε συνομιλητές του, χωράνε όλα τα στελέχη, εκτός από εκείνα που με δική τους ευθύνη έχουν κόψει τις γέφυρες. Τέτοια στελέχη είναι για παράδειγμα, όπως έλεγαν, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ η περίπτωση της Αννας Διαμαντοπούλου είναι ξεχωριστή.

Στην Ιπποκράτους -όπου τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνουν ως τις 25 Ιουλίου και στη συνέχεια θα μετακομίσουν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη- αναφέρουν ότι η κίνηση της πρώην υπουργού Παιδείας να διαρρήξει κάθε σχέση της με το ΠΑΣΟΚ ήταν αψυχολόγητη.

«Δεν χρειαζόταν να πει στη συνέντευξη ότι δεν την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να είχε μείνει μόνο στα ευρωπαϊκά θέματα» σημείωναν με έμφαση. «Τότε θα υπήρχε μια πιθανότητα επιστροφής της στο ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα έκλεισε μόνη της την πόρτα», συμπλήρωναν.

Θεωρητικά, ο μόνος που έμεινε εκτός ΠΑΣΟΚ και θα μπορούσε να επιστρέψει είναι τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δεν έχει κρατήσει, όπως λένε, επιθετική στάση προς το ΠΑΣΟΚ και «υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούσε να επιστρέψει στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου του κ. Βενιζέλου της δημοκρατικής παράταξης».

Ο Κουβέλης θέλει να γίνει πρόεδρος

Οσο για τις πιθανότητες να συνυπάρξουν με τον Φώτη Κουβέλη στο ίδιο κόμμα ακόμη και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, στο ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι πλέον ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επειδή έχει κάνει τις επιλογές του και θέλει να γίνει πρόεδρος Δημοκρατίας, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα μεμονωμένα στελέχη, όπως ο Νίκος Μπίστης, είναι θέμα χρόνου πότε θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ. Από μόνος του όμως δεν φτάνει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ