«Λύγισε» ο ΕΟΠΥΥ: Η απεργία πείνας του πατέρα έσωσε την τετραπληγική Μαρία - iefimerida.gr

«Λύγισε» ο ΕΟΠΥΥ: Η απεργία πείνας του πατέρα έσωσε την τετραπληγική Μαρία

«Λύγισε» ο ΕΟΠΥΥ: Η απεργία πείνας του πατέρα έσωσε την τετραπληγική Μαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και χρειάστηκε να φτάσει σε ακραίες κινήσεις, ξεκινώντας απεργία πείνας σήμερα το πρωί, ο πατέρας του τετραπληγικού κοριτσιού από την Πάτρα είδε το αίτημά του να εγκρίνεται. Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να του χορηγήσει τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται για την καθημερινότητα της κόρης του.

Αρχικά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είχε απαντήσει αρνητικά όταν ο Νίκος Πουλκουρτζής είχε ζητήσει τη δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της μικρής Μαρίας, που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.

Επειτα από αυτό, σήμερα το πρωί ο πατέρας του κοριτσιού ξεκίνησε απεργία πείνας και ανάρτησε πλακάτ έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης διοίκησης, με το οποίο ζητούσε από την Πολιτεία μία ένεση ευθανασίας για την κόρη του «για να λυτρωθεί ο ΕΟΠΥΥ από τα έξοδα», σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας έγγραφο από τον ΕΟΠΥΥ, με το οποίο κάνει γνωστό πως τα αναλώσιμα θα δίδονται αρχικά δωρεάν – μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης – από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Πάτρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ