Google+: Νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης από την Google - iefimerida.gr

Google+: Νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης από την Google

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λανσάρει η Google στην προσπάθειά της να πάρει ένα μερίδιο αγοράς από το Facebook. Πρόκειται για το Google+, το οποίο προς το παρόν είναι σε δοκιμαστική φάση και λειτουργεί μόνο με πρόσκληση.

Το Google+ επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να συνδέονται με τους «φίλους» τους και διαφημίζεται ως το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που προσφέρει «πραγματική κοινή χρήση περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί για τον ιστό».

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, εικόνες, χάρτες σχόλια και έγγραφα, αλλά και να επικοινωνούν με video-conference.

Για να καταφέρει να ανταγωνιστεί το πετυχημένο Facebook, το Google+ έχει εφοδιαστεί με τέσσερις καινοτομίες:

Κύκλοι
Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν κύκλους στους οποίους ομαδοποιούν τους «φίλους» τους, ώστε να μοιράζονται διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς ανθρώπους. Για παράδειγμα, μπορούν να τοποθετήσουν τους πραγματικούς φίλους σας σε έναν κύκλο, τους συγγενείς σε κάποιον άλλο και τους συναδέλφους τους σε έναν τρίτο κύκλο μόνο του, όπως δηλαδή συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Όπως εξηγεί η ίδια η Google οι κύκλοι είναι «o πιο εύκολος τρόπος να μοιραστείτε κάποια στοιχεία με φίλους από το πανεπιστήμιο, κάποια άλλα με τους γονείς σας και σχεδόν τίποτα με το αφεντικό σας».

Στέκια
Τα στέκια είναι η απόπειρα του Google+ να μεταφέρει στον ιστό την τυχαία συνάντηση φίλων κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Ο χρήστης ενημερώνει τους «φίλους» του ότι είναι διαθέσιμος για παρέα και μπορεί να δει ποιος έρχεται για συζήτηση, παρακολούθηση βίντεο κοκ.

Sparks
Τα sparks είναι αυτόματες ροές δεδομένων που το Google+ θεωρεί ότι ενδιαφέρουν πραγματικά το χρήστη. Έτσι όταν έχετε ελεύθερο χρόνο, θα υπάρχει πάντα κάτι να παρακολουθήσετε, να διαβάσετε ή να μοιραστείτε. Ουσιαστικά, η μηχανή αναζήτησης του Google αναζητά βίντεο και άρθρα που πιστεύει ότι θα αρέσουν στο χρήστη ώστε να έχει πάντα κάτι να παρακολουθήσει, να διαβάσει ή να μοιραστεί στον ελεύθερο χρόνο του.

Πηγαδάκια
To Google+ πηγαίνει την αποστολή μηνυμάτων κειμένου ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στο χρήστη να οργανώσει μια βόλτα στον κινηματογράφο με πολλούς φίλους. Ουσιαστικά, η λειτουργία "Πηγαδάκι" μετατρέπει τις μεμονωμένες συζητήσεις σε μια ενιαία ομαδική συζήτηση, ώστε «όλοι οι συμμετέχοντες να μπορούν να συνεννοηθούν χωρίς κόπο».

Όπως είπαμε το Google+ λειτουργεί προς το παρόν δοκιμαστικά, κατόπιν πρόσκλησης (όπως ήταν και το Gmail στην αρχή της λειτουργίας του). Μπορείτε να δείτε την ελληνική έκδοση και να εγγραφείτε για να λάβετε πρόσκληση εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ