Σούρλας: Είχα δεχθεί απειλές από την Πέμπτη, περίμενα νωρίτερα την επίθεση - iefimerida.gr

Σούρλας: Είχα δεχθεί απειλές από την Πέμπτη, περίμενα νωρίτερα την επίθεση

Σούρλας: Είχα δεχθεί απειλές από την Πέμπτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνεια και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γιώργου Σούρλα, το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο, ο ίδιος ο πρώην βουλευτής δηλώνει ότι περίμενε μια επιθετική ενέργεια εναντίον του.

Η επίθεση εναντίον του προκαλεί αρκετά ερωτήματα, αλλά ο κ. Σούρλας, μιλώντας στο vima τόνισε «Περίμενα νωρίτερα την επίθεση από συμφέροντα που θίγονται από το έργο μου. Είχα δεχθεί απειλές την Πέμπτη»

Από την άλλη πλευρά ο γενικός γραμματέας διαφάνειας αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για την εμπρηστική ενέργεια τονίζοντας πως «Αν η επίθεση εναντίον μου εκπορεύεται από αντεξουσιαστές μου κάνει τεράστια εντύπωση γιατί ουδέποτε είχα τέτοιου είδους όχληση. Δραστηριοποιούμαι πολιτικά στον Βόλο, όπου υπάρχει ισχυρό μπλοκ αντεξουσιαστών, όπου όμως ποτέ δεν με είχαν ενοχλήσει ή είχαν αφήσει αιχμή εναντίον μου».

Και στην ΕΛ.ΑΣ, πάντως, η επίθεση προκαλεί ερωτήματα, καθώς πρόκειται για έναν θεσμικό παράγοντα ο οποίος έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε αποκαλύψεις για off shore εταιρείες, για διακίνηση εικονικών τιμολογίων, λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες σκανδαλώδεις συμβάσεις, ενώ από την Αστυνομία αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Σούρλας ενδέχεται να ήταν στόχος ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος και όχι αντιεξουσιαστών.

Ανάληψη ευθύνης δεν υπάρχει ακόμη, ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει, εξαιτίας του τρόπου της επίθεσης, το ενδιαφέρον και τις έρευνες, στις διάφορες μικρο ομάδες που φέρεται να επιχειρούν στις παρυφές των «Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ συνδέουν τις τελευταίες επιθέσεις και με τη δίκη της οργάνωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κορυδαλλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ