Big Blood: ένα από τα σπουδαιότερα psych folk ονόματα της εποχής απόψε στο Six D.o.g.s. - iefimerida.gr

Big Blood: ένα από τα σπουδαιότερα psych folk ονόματα της εποχής απόψε στο Six D.o.g.s.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσπαθώ εδώ και ώρες να γράψω μια εισαγωγή για τους Big Blood, αλλά δεν τα καταφέρνω. Πέρα από το κλισέ του δελτίου τύπου, -αλήθεια μπορεί να υπάρξει κλισέ για τους Big Blood;- ως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά τις Αμερικάνικης psych φολκ underground σκηνής, οι Big Blood είναι μια κολεκτίβα με κύριους πρωταγωνιστές το αντρόγυνο Caleb Mulkerin και Colleen Kinsella.Ψαρεύω από το ελληνικό διαδίκτυο ότι ήταν να εμφανιστούν πριν τέσσερα χρόνια στις «Ημέρες Ανεξαρτησίας», αλήθεια αυτό μου είχε διαφύγει, αλλά θυμάμαι μια κουβέντα που είχαμε για αυτούς περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια ενός meeting για το Μuzine στο σπίτι του Μ.Φ, σχετικά με το πόσο απίστευτα διασκεύασαν το Vitamin C των Can. Μπορεί το συγκεκριμένο τραγούδι να γνώρισε διασκευές και διασκευές, όμως σαν και αυτή καμία. Weirdo όσο δεν παίρνει, με το τρεμούλιασμα της φωνής της Colleen Kinsella να αφήνει μια ανατριχίλα στη ραχοκοκαλιά. Κάπως έτσι μπορείς να περιγράψεις και τη μουσική των Big Blood [πονοκέφαλος για τους φανατικούς των μουσικών tags]. Λίγο (psych) folk, country, rock, πολύ diy, σου θυμίζει τις Cocorosie πριν αρχίσουν τις τσιρίδες και τον Devendra Banhart πριν γίνει ο leader των hipsters.

Αναμφίβολα συναυλίες σαν των Big Blood αποτελούν ευχάριστη έκπληξη, όχι τόσο για τον κόσμο που θα μαζέψει [δε νομίζω ότι τους ξέρουν και πολλοί στο Ελλάντα, ζήτημα να τους ξέρουν 50-100 άτομα], καθότι δεν είναι αγαπημένοι των bloggerς, αλλά ούτε και του Pitchfork (αυτά τα δύο είναι πλέον συνυφασμένα, χέζει κάποιος στο πίτσφορκ και τα σκατά του τα αντιγράφουν). Anyway, έλεγα ότι η εμφάνισή τους είναι μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη γιατί στους χαλεπούς, «μνημονιακούς» καιρούς που ζούμε, η μουσική τους καταφέρνει να σου προκαλέσει ένα «τρεμούλιασμα».

Μέχρι να εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή προλαβαίνετε να ρίξετε ένα ξεσκόνισμα στην δισκογραφία τους, στο http://freemusicarchive.org/music/Big_Blood

Άγγελος Κ.

Με την συναυλία των Big Blood, η Phase! Records θα επισημοποιήσει ουσιαστικά την τελευταία κυκλοφορία των Big Blood “Big Blood & The Wicked Hex” στην Phase! H έκδοση θα είναι διαθέσιμη σε τριακόσιες πενήντα κόπιες βινυλίου.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Betty Loop Loop και κοστίζει 10 ευρώ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 22:00.

Six D.o.g.s

Αβραμιώτου 6- 8, Μοναστηράκι , Τηλ: +30 210 3210 510

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ