Προβόπουλος: Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Προβόπουλος: Αισιοδοξία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αισιοδοξία του ότι όλες οι τράπεζες θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια από την αγορά για να παραμείνουν ιδιωτικές εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι, μετά την Alpha Bank, τόσο η Εθνική όσο και η Πειραιώς αναμένεται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

«Αισιοδοξώ ότι και οι τρεις τράπεζες, μετά την Alpha και η Εθνική και η Πειραιώς θα καταφέρουν να βρουν, με πόρους από ξένους επενδυτές, το ελάχιστο, το 10%», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Αναφερόμενος στις ανακεφαλαιοποιήσεις υπογράμμισε ότι θα ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες σημειώνοντας: «Eτσι κλείνει πολύ σύντομα ένας κύκλος, που ανακεφαλαιοποιεί το τραπεζικό σύστημα και το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ