Νέο βιβλίο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα ισχυρίζεται ότι ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο βιβλίο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα ισχυρίζεται ότι ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τον τίτλο: «Τι θέλουν οι γυναίκες; Περιπέτειες στην επιστήμη της γυναικείας επιθυμίας» [«What do women want? Adventures in the science of female desire»], ένα βιβλίο το οποίο υπόσχεται πολλά, ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Μπέργκνερ αναλαμβάνει να διαλευκάνει το επί μακρόν συσκοτισμένο ζήτημα της γυναικείας σεξουαλικότητας και επιθυμίας, βασιζόμενος σε σειρά από πρωτοποριακές έρευνες επί του θέματος.

Χρησιμοποιώντας εύκολα προσπελάσιμη και κατανοητή γλώσσα, ο συγγραφέας διερευνά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: από τις γυναικείες φαντασιώσεις μέχρι την αναζήτηση του γυναικείου Viagra. Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο είναι η ολοκληρωτική αλλαγή παραδείγματος την οποία ευαγγελίζεται: αποτελώντας προέκταση ενός πολυσυζητημένου εκτενούς άρθρου που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό TIME, το βιβλίο επιχειρεί να αποκαλύψει πώς οι στερεότυπες αντιλήψεις περί φύλων έχουν διαμορφώσει τους κατεστημένους όρους διεξαγωγής της επιστημονικής έρευνας, επιφέροντας ένα είδος τύφλωσης στους ερευνητές, αλλά και πώς οι κοινωνικοί μηχανισμοί καταστολής της γυναικείας σεξουαλικότητας συνέβαλαν αποφασιστικά στην αναδιαμόρφωση των επιθυμιών και της σεξουαλικότητας των γυναικών.

Ενδιαφέρον θέμα όσο και φιλόδοξο, πολλά υποσχόμενο συγγραφικό σχέδιο. Με μία διαφορά: ο συγγραφέας μοιάζει να ανακαλύπτει τώρα μοτίβα και προβληματικές που έχουν αναλυθεί σε εξαντλητικό βαθμό και από κάθε σκοπιά (ανθρωπολογική, κοινωνιολογική, ψυχολογική κ.ο.κ.) ήδη από τη δεκαετία του '60.

Νέο βιβλίο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα ισχυρίζεται ότι ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νέο βιβλίο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα ισχυρίζεται ότι ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ