Κωστής Χατζηδάκης: Η «νέα» Πανεπιστημίου έτοιμη μέχρι το 2015 [εικόνες] - iefimerida.gr

Κωστής Χατζηδάκης: Η «νέα» Πανεπιστημίου έτοιμη μέχρι το 2015 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τέλος του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την ανάπλαση και τη μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο «όλες οι μελέτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο με στόχο τα μέσα του 2014 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου».

Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση, ανέφερε ότι το έργο ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και από το πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Χρ. Τσίτουρας.

«Το υπουργείο περιβάλλοντος ενισχύει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του κέντρου» τόνισε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο αφού κάνει ουσιαστική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Σγουρός, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «σήμερα διαψεύδουμε την απραξία και την σύγχυση» και πρόσθεσε , θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να γίνει το έργο».

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος υποστήριξε ότι «η ανάπλαση της Πανεπιστημίου είναι ένα έργο ανάπτυξης που θα φέρει οικονομική ζωή στο κέντρο της Αθήνας».
«Είναι ένα έργο που έχει την αποδοχή του κόσμου, αφού έχουν γίνει όλες οι μελέτες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κωστής Χατζηδάκης: Η «νέα» Πανεπιστημίου έτοιμη μέχρι το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κωστής Χατζηδάκης: Η «νέα» Πανεπιστημίου έτοιμη μέχρι το 2015 [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ