Παπούλιας σε Κύριλλο: Να ξεπεράσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με αδελφική αλληλεγγύη - iefimerida.gr

Παπούλιας σε Κύριλλο: Να ξεπεράσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με αδελφική αλληλεγγύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσίων Κύριλλο, με τους δύο άνδρες να συζητούν για τις σχέσεις τις ρωσικής εκκλησίας με την ελληνική εκκλησία και για αλληλοβοήθεια στα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Ο κ. Παπούλιας, απέμεινε στον Πατριάρχη Κύριλλο τον μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής το οποίο απονέμεται εκτός από Ελληνες και σε αλλοδαπούς που έχουν βοηθήσει σημαντικά τη χώρα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τον κ. Κύριλλο ιδιαιτέρα για την συμβολή την ρωσικής εκκλησίας προς τη χειμαζόμενη ελληνική εκκλησία και αναφέρθηκε στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, ενώ ο Ρώσος Πατριάρχης είπε ότι ο κοινός θεμέλιος λίθος που είναι και για τους δύο λαούς η ορθοδοξία μπορεί να βοηθήσει στα όποια προβλήματα υπάρχουν να αντιμετωπιστούν με αδελφικό τρόπο και αλληλεγγύη.

(φωτογραφία: Eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ