Ο νέος ευρωφόρος «Ρομπέν των Δασών» - iefimerida.gr

Ο νέος ευρωφόρος «Ρομπέν των Δασών»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητά την επιβολή καθολικών πανευρωπαϊκών φόρων για να αυξήσει τα έσοδά της και οι αντιδράσεις από χώρες όπως η Βρετανία είναι ιδιαίτερα έντονες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσανατολίζεται στην επιβολή φόρων για την άντληση νέων εσόδων στην συζήτηση που γίνεται σήμερα για την οικονομική πολιτική και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό της περιόδου2014- 2020. Τα σχέδιά της περιλαμβάνουν την επιβολή πράσινου φόρου στο εμπόριο δικαιωμάτων και αδειοδοτήσεων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την επιβολή τέλους στα αεροπορικά εισιτήρια, ή ενός φόρου σε όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ο οποίος χαρακτηριστικά αποκαλείται «φόρος Ρομπέν των Δασών». Μάλιστα ειδικά για τον... Ρομπεν των Δασών οι αντιδράσεις των Βρετανών είναι ιδιαίτερα έντονες, οι οποίοι υποστηρίζουν πως θα είναι αποτελεσματικός μόνον εάν υιοθετηθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ