Guardian: Υπάρχει κάτι αρρωστημένο στην Ελλάδα το οποίο εκφράζει η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Guardian: Υπάρχει κάτι αρρωστημένο στην Ελλάδα το οποίο εκφράζει η Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα, την οποία προκαλεί η Χρυσή Αυγή, αναφέρεται ο Guardian σε δημοσίευμά του, ενώ παράλληλα επικρίνει την ελληνική κυβέρνηση για την αδυναμία της «να πατάξει τα ρατσιστικής φύσης εγκλήματα».

Στο δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα εξαπολύει σφοδρές κατηγορίες εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, για την οποία αναφέρει ότι έχει βρεθεί υπό πρωτοφανή πίεση, «δηλαδή τις επιθέσεις κατά μεταναστών από τους νεοναζί», τις οποίες αποδίδει στη Χρυσή Αυγή, ενώ γίνεται και λόγος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και για τους «τριγμούς» που προκάλεσε στην τρικομματική κυβέρνηση.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στην παγίωση της Χρυσής Αυγής στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, με την εφημερίδα να φιλοξενεί δήλωση του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη, στην οποία αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα εφήμερο προϊόν της οικονομικής κρίσης, αλλά «εκφράζει κάτι αρρωστημένο που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ενώ προειδοποιεί ότι είναι πολύ πιθανό το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να αποκτήσει προβαση σε κρατικούς πόρους, μέσω των δημοτικών εκλογών.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στην επιστολή- παρέμβαση του Νάνου Βαλαωρίτη, με την ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας να επισημαίνει: «Οπως και στη Βαϊμάρη που ανέδειξε τον Χίτλερ, έτσι και στην Ελλάδα οι αντίπαλοι του ναζισμού, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ελίτ, έχουν μείνει σιωπηλοί, μέχρι την πρόσφατη παρέμβαση του Νάνου Βαλαωρίτη. Η απουσία δημόσιας συζήτησης έχει ενισχύσει τη γοητεία του μυστηρίου μιας οργάνωσης της οποίας η λειτουργία παραμένει αδιαφανής. Τα τοπικά ΜΜΕ μοιάζουν να έχουν χάσει την ιστορία της Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα, οι οικονομικοί υποστηρικτές και οι σύμβουλοι του κόμματος παραμένουν υπό ένα πέπλο μυστικότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ