Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία - iefimerida.gr

Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική τους μετάδοση για τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Τουρκία με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν δίνουν οι Ελληνες ομογενείς της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι μέσω σελίδας στο facebook δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις πολιτών με συνεχή ενημέρωση, ενώ παράλληλα κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι μπλοκάρει τις τηλεπικοινωνίες.

Οι Ελληνες ομογενείς, χρησιμοποιώντας τα social media και συγκεκριμένα το facebook, δίνουν συνεχή ενημέρωση σε όλα τα γεγονότα της διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία Ταξίμ, ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση Ερντογάν για απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης στην Τουρκία και για αντιδημοκρατικές πρακτικές, όπως το μπλοκάρισμα των τηλεπικοινωνιών.

Καταγγέλλουν στο facebook ότι τους μπλοκάρουν τις τηλεπικοινωνίες

Στην ομάδα που έχουν οι Ελληνες της Κωνσταντινούπολης στο facebook με τίτλο «Ομογένεια Κωνσταντινούπολη İstanbul Rum Cemaati» γίνονται σοβαρές καταγγελίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ αναφορικά με το θέμα του μπλοκαρίσματος στις τηλεπικοινωνίες και την καταγγελία της Turkcell αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Πιστή στη σωστή τακτική της, η Κυβέρνηση μας έριξε τις τηλεπικοινωνίες για τουλάχιστον 4 ώρες τα χαράματα, χωρίς να μπορεί να σταματήσει τον κόσμο ο οποίος χτες ξενύχτησε σχεδόν σε όλες τις πόλεις.! Έτσι οι Vodafone, AVEA, Turkcell μπλόκαραν αν και αδυνατούσαν να σταματήσουν την επικοινωνία του κόσμου... Σήμερα νέο ραντεβού για μετά τις 17.00 σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις ενώ η χθεσινή ήταν η πιο δύσκολη νύχτα για την Πυροσβεστική όπως και για τις αρχές. Η ενημέρωση κατέστη δύσκολη και ως εκ τούτου ζητούμε συγνώμη - λόγω των συνθηκών. Σήμερα συνεχίζουμε δυνατά με προσπάθεια για σωστή αναπαραγωγή των δρωμένων που λόγω του πρωτοφανούς της κατάστασης, καλούμαστε όλοι να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση όπως και σοβαρότητα».

Δίνουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Τουρκία:

Οι ομογενείς έχουν δεσμευτεί παράλληλα να μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό όσο αυτό είναι δυνατόν τις εξελίξεις στην Τουρκία μέσω του facebook, καθώς και μέσω του site το οποίο αντιπροσωπεύουν το omogeneia-turkey.com, το οποίο περιγράφουν ως «τη μεγαλύτερη διαδικτυακή Πύλη της Ανατολής».

Δεν υπάρχει πογκρόμ εναντίον μας

Μάλιστα, οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν «εθνική υποχρέωση» να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη μετάδοση των πραγματικών -όπως τονίζουν- γεγονότων στην Τουρκία, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρανοήσεις και η προπαγάνδα, ενώ παράλληλα κατηγορούν και ελληνικά ΜΜΕ για ψευδή διασπορά ειδήσεων, σύμφωνα με τις οποίες οι Ελληνες της Πόλης υπέστησαν πογκρόμ. Στο group τους στο facebook επισημαίνουν:

Επειδή έχουμε κατακλυστεί απο μηνύματα συμπαράστασης αλλά και απορίας για το εάν υπάρχει οργανωμένο πογκρόμ, θα θέλαμε για μια ακόμα φορά να δηλώσουμε πως σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και διασταυρωμένες πηγές τόσο από τα ΜΜΕ, -όσα αναμεταδίδουν δεδομένα- όσο και από χρήστες που οικειοθελώς βοηθούν στην -πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας κατάσταση- δεν υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ή ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για την ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ στο σύνολό της. Η περιρρέουσα κατάσταση έχει δημιουργήσει δυναμική η οποία θα φανεί εντός των επόμενων ημερών και δεν υπάρχει λόγος να σπέρνεται πανικός όπως και να δημιουργείται κλίμα το οποίο θα εκμεταλλευτούν ακραίοι κύκλοι ενδεχόμενα και στις δυο πλευρές του Αιγαίου. Η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα σε ευαίσθητα θέματα που άπτονται εθνικά ζητήματα όπως η ύπαρξη του Ελληνισμού στην Τουρκία είναι υπόθεση όλων μας. Και εντός και εκτός Τουρκίας.

Η συντακτική ομάδα και το κοινό του gmt/Istnabul

Και σε νέα ανάρτηση γράφουν:

Αποτελεί δημοσιογραφικό και εθνικό καθήκον να ανεβάζουμε ό,τι συμβαίνει και ό,τι έχει πραγματικά ειπωθεί/λεχθεί. Το να αναπαράγονται ψεύδη, δημιουργεί προβλήματα περαιτέρω στις διακρατικές σχέσεις, χωρίς κανένα από τα Mass Media της Αθήνας να μπορεί να μας δώσει πειστικές απαντήσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όλοι απόρροια προβοκάτσιας ή συμπεριφοράς που εμπεριέχει δόλο. Συνεπώς η υπευθυνότητα και η σωστή αναπαραγωγή ειδήσεων και δεδομένων πρέπει να γίνεται πάντα με λογική και με τις αναλογίες των ευθυνών που έχουμε όλοι μας. Το να φτάνουμε σε σημείο να κάνουμε διαψεύσεις σημαίνει πως οι ενέργειες αυτές δημιουργούν πρόβλημα ή έχουν δημιουργήσει υπόνοιες για περαιτέρω προβλήματα. Ετσι απλά . Περιμένουμε λοιπόν ΥΠΕΥΘΥΝΗ, ΣΩΣΤΗ, και ΤΙΜΙΑ στάση απο αυτούς που υπερασπίζονται ιδεώδη και πράγματα, τα οποία δεν έχουν βιώσει και ζήσει - αφού δεν ζουν εδώ, και μιλούν εξ ονόματος μας.

με εκτίμηση

Ματίνα Κουγιουμτζή, Νίκος Λαδέλης, Μάνος Χρηστίδης, Ιουλία Παράσχου, Νινέτ Κιοπέογλου και το σύνολο των ανεξάρτητων συνεργατών που με ευθύνη και τιμή ανέστησαν μια ιδέα που για πολλούς ήταν χαμένη!

Αναρτούν φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία:

Εκτός από τη διαρκή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στην Τουρκία, οι ομογενείς δημοσιεύουν και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως την Αγκυρα, τη Σμύρνη και φυσικά την Κωνσταντινούπολη.

Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία | iefimerida.gr 0
Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία | iefimerida.gr 1
Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία | iefimerida.gr 2
Ομογενείς της Πόλης: Ολη η αλήθεια για την εξέγερση στην Τουρκία | iefimerida.gr 3

Εφημερίδα Ηχώ της Κωνσταντινούπολης: Σε 49 πόλεις οι ταραχές

Στο άκουσμα της είδησης για την κατάσταση στην Ταξίμ, ομάδες διαδηλωτών με καλέσματα από τα κοινωνικά μέσα οργανώνουν αυθόρμητες πορείες, αντιμετωπίζοντας και εκεί την αστυνομία. Στην πρωτεύουσα Αγκυρα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και στη Σμύρνη. Μέχρι την Κυριακή ο αριθμός των πόλεων στις οποίες οργανώθηκαν καλέσματα είχε φτάσει τις 49. Παράλληλα, διαδηλωτές σε Ελλάδα, Αμερική, Λονδίνο αλλά και άλλες πόλεις δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο πάρκο Γκεζί, γράφει η κωνσταντινουπολίτικη εφημερίδα της ομογένειας Ηχώ της Κωνσταντινούπολης.

Η εφημερίδα αναφέρεται και σε «πρωτοφανή αστυνομική βία και εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας που συνεχίστηκαν από την Παρασκευή μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στην Πόλη και άλλες πόλεις της χώρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ