Πρωτοποριακός αισθητήρας έρχεται να καταργήσει το φλας στις κάμερες - iefimerida.gr

Πρωτοποριακός αισθητήρας έρχεται να καταργήσει το φλας στις κάμερες

Πρωτοποριακός αισθητήρας από γραφένιο έρχεται να καταργήσει το φλας στις κάμερες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτοποριακή εφεύρεση έρχεται από τη Σιγκαπούρη και ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τη λήψη φωτογραφιών. Πρόκειται για έναν μοναδικό αισθητήρα από γραφένιο που έρχεται να αντικαταστήσει τα φλας, χρησιμοποιώντας 10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους σημερινούς αισθητήρες.

Οι επιστήμονες από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Νανγιαγκ της Σιγκπούρης κατασκεύασαν έναν νέο αισθητήρα κάμερας από γραφένιο ο οποίος είναι 1000 φορές πιο ευαίσθητος στο φως και χρησιμοποιεί 10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους σημερινούς αισθητήρες.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές, χάρη στην κυψελοειδή δομή του γραφενίου, ο νέος αισθητήρας εξασφαλίζει πολύ πιο ευκρινείς φωτογραφίες στο σκοτάδι, καταργώντας ουσιαστικά το φλάς.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του techgear.gr, ο νέος αυτός αισθητήρας μπορεί να βρει εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα και σε φωτογραφικές μηχανές ακόμα και σε υπέρυθρες κάμερες, κάμερες κυκλοφορίας και κάμερες δορυφόρων, ενώ σημαντικό είναι και το χαμηλό του κόστος, που υπολογίζεται στο 1/5 των τρεχόντων αισθητήρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ